Roberts Savaļnieks: Centīsimies sarūgtināt slovēņu fanus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Roberts Savaļnieks.
Roberts Savaļnieks. Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Jau šovakar Latvijas futbola izlase Ļubļanā spēkosies ar vietējo Slovēnijas valstsvienību. Pirms komandas treniņa portālam "Apollo" uz īsu sarunu izdevās uzaicināt Latvijas izlases un futbola kluba "RFS" aizsargu Robertu Savaļnieku.

Kādi ir galvenie aspekti, pie kuriem treniņos esat strādājuši visvairāk?

Droši vien visvairāk esam strādājuši pie komandas kompaktuma. Lai labāk izdotos aizvērt ciet zonas. Pēdējās spēlēs ir bijušas ļoti daudz brīvās zonas aizsardzībā un centāmies nostrādāt, lai viņas tur vairāk nebūtu. Īsumā - taktika un kompaktums.

Ko vari teikt par Slovēnijas izlasi?

Protams, ļoti spēcīga izlase. Spēcīgi spēlētāji, kuri spēlē ļoti labos klubos. Individuāli ļoti spēcīgi spēlētāji, no kuriem daži pat spēlē Čempionu Līgā. Tur vairāk nav, ko piebilst.

Pirms lidojuma uz Slovēniju runāju ar Vitāliju Maksimenko. Viņš teica, ka viena no šīs spēles atslēgām būs mūsu vārtu nosargāšana pēc iespējas ilgāk, kas arī dotu puišiem papildus pārliecību. Kādi, tavuprāt, ir šie spēles galvenie aspekti?

Es domāju, ka Vitālijam ir pilnīga taisnība. Tā ir mūsu lielākā problēma šobrīd - mēs ielaižam ātrus vārtus. Ja mums pēc iespējas ilgāk izdosies neielaist vārtus, tad arī pašiem vēlāk radīsies iespējas, jo viņi vairāk ies uz priekšu. Kā rādīja spēle pret Poliju, mēs noturējāmies pirmo puslaiku un mums bija ļoti labas iespējas gūt vārtus.

Ar klubu jau esi bijis šajā stadionā. Ko sagaidi no publikas?

Ļoti patīkams stadions un mājīga atmosfēra. Gaidu labu atmosfēru un centīsimies, lai slovēņu fani tiek sarūgtināti.

To arī novēlu izdarīt.

Paldies!

Roberts Savaļnieks aizvadītajā sezonā pārstāvēja FK "RFS", kura rindās 29 spēlēs aizsargam vienu reizi izdevās pārspēt pretinieku vārtsargu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu