ASV aizturēts sērijveida izvarotājs un slepkava, kurš ticis meklēts 20 gadus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Vašingtonas policija

ASV tiesībsargājošās institūcijas varētu beidzot būt notvērušas "Potomakas izvarotāju", kurš pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados uzbruka vismaz desmit sievietēm, nogalinot vienu no viņām, pavēstījis Federālais izmeklēšanas birojs (FIB).

"Potomakas izvarotājs" galvenokārt uzbruka sievietēm ASV galvaspilsētā Vašingtonā un tās apkaimē, ziņo ASV raidorganizācija CNN.

Noziedznieka meklēšana turpinājās vairākas desmitgades, un šonedēļ šajā lietā aizturēts aizdomās turamais – viņš identificēts, pateicoties tiesu medicīnas ģenealoģijas datiem.

Aizdomās turamais – 60 gadus vecais Džailzs Daniels Vorviks – aizturēts Dienvidkarolīnas štatā, uz kurieni viņš nesen pārcēlies dzīvot.

Sagaidāms, ka drīzumā viņš tiks izdots tiesāšanai Vašingtonā, Kolumbijas apgabalā.

Vašingtonā viņam tiks izvirzītas apsūdzības divās seksuālu uzbrukumu epizodēs un vienā slepkavībā, savukārt Kolumbijas apgabalam blakus esošajā Merilendas štatā Vorvikam draud apsūdzības vēl sešās seksuālu uzbrukumu epizodēs.

Uzbrukumus Vorviks varētu būt sācis jau 1991.gadā un turpinājis vismaz līdz 1998.gadam.

Policija uzskata, ka Vorvika reālais upuru skaits varētu būt lielāks, jo ir pamats uzskatīt, ka vairākas cietušās par šiem uzbrukumiem nav ziņojušas. Šīs sievietes tiek aicinātas tagad sazināties ar policiju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu