Brīnumbērns no Beļģijas absolvēs augstskolu deviņu gadu vecumā (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/ Laurent Simons

Bērni deviņu gadu vecumā parasti mācās trešajā klasē, taču Lorents Simonss no Beļģijas saviem vienaudžiem ir vairākus soļus priekšā. Deviņus gadus vecais brīnumzēns studē elektrisko inženieriju Eindhovenas Tehniskajā universitātē Nīderlandē, vēsta raidsabiedrība CNN.

Pasniedzēji puisi raksturo kā "neatkārtojamu". Viņa IQ līmenis ir 145, viņš prot četras valodas, un apkārtējie viņu salīdzina ar slaveno fiziķi Albertu Einšteinu un zinātnieku Stīvenu Hokingu.

Lorents vidusskolu pabeidza 18 mēnešu laikā vien astoņu gadu vecumā, savukārt bakalaura grādu viņš ieguva tikai deviņos mēnešos.

Pēc bakalaura grāda iegūšanas Lorents gatavojas iegūt arī doktora grādu elektriskajā inženierijā, kā arī paralēli apgūt prasmes medicīnā.

Lidija un Aleksandrs Simonsi - Lorenta vecāki -, kuri pašlaik dzīvo Amsterdamā, stāsta, ka sākumā domājuši, ka vecvecāki pārspīlē, sakot, ka viņu mazdēls ir īpaši apdāvināts. Tomēr pēc neilga laika vecākus pārliecināja arī skolotāji.

"Viņi Lorentā saskatīja ko īpašu," stāsta Lidija. "Viņi teica, ka viņš ir gluži kā sūklis."

Vecākiem nav izskaidrojuma, kā viņi izaudzinājuši brīnumbērnu. Aleksandrs strādā par zobārstu, bet Lidija ir biroja darbiniece. Lidija, spriežot par Lorenta spējām, smejas, ka grūtniecības laikā ēdusi daudz zivis.

Eindhovenas Tehniskā universitāte Lorents līdz šim ir bijis visapķērīgākais students. "Viņš ir ne tikai hiperinteliģents, bet arī ļoti līdzjūtīgs puisis," stāsta direktors Sjerds Hulshofs.

Zēna vecāki cenšas dēlam atgādināt, ka dzīvē ir arī mazliet jāizklaidējas. "Mēs negribam, lai viņš kļūst pārāk nopietns. Viņš dara to, kas viņam patīk," norāda tēvs Aleksandrs. "Mums jāatrod balanss starp viņa bērnību un talantu."

Laurents savas studijas gribētu turpināt ASV, Kalifornijā, jo tur esot "silts un saulains", bet viņa vecāki apsver iespēju pārcelties uz Lielbritāniju un iekārtot bērnu prestižajā Oksfordas Universitātē.

Pats Laurents stāsta, ka brīvajā laikā viņam patīk rotaļāties ar ģimenes suni Semiju un spēlēties ar telefonu. Pirms lemšanas, kurā skolā turpināt savu izglītojošo ceļu, viņš ar ģimeni grib doties ceļojumā uz Japānu. Nākotnē viņš gribētu kļūt par astronautu vai ķirurgu.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu