Traģisko apšaudi ASV skolā Kalifornijā uzbrucējs pastrādāja vien 16 sekundēs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Ceturtdien, 14. novembrī, vidusskolā Santaklaritā notika apšaude: 16 gadus vecs zēns sašāva divus skolasbiedrus, savainoja vēl trīs un pēc tam iešāva sev galvā. Likumsargi lēš, ka slaktiņš ilga tikai 16 sekundes, vēsta aģentūra AP.

Uzbrucējs kritiskā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā. Izmeklētāji vēl nav izteikuši versijas par jaunieša motīviem.

Apšaude sākās ap plkst. 7.30, kad skolēni pirms stundām sveicinājās un sarunājās laukumā pie Saugusas vidusskolas. Novērošanas kameru videoierakstā redzams, ka uzbrucējs stāv uz vietas, kamēr "visi pārējie viņam apkārt ir aktīvi", norāda šerifa biroja pārstāvis Kents Vegeners.

"Viņš vienkārši sāk šaut, stāvot uz vietas. Viņš nevienam neskrien pakaļ. Viņš nekustas," norāda Vegeners.

Izmeklētāji lēš, ka uzbrucējs nieka 16 sekundēs sašāva piecus skolasbiedrus, divus no tiem - letāli, un pēc tam iešāva sev galvā. 

Foto: Apšaude ASV skolā Kalifornijā

Izmeklētāju rīcībā nav informācijas, ka uzbrucējam būtu kādas īpašas attiecības ar sašautajiem. Visticamāk, viņš savus mērķus izvēlējās nejauši.

Šāvējs izmantojis 45. kalibra pistoli. Nogalinātie ir 16 gadus veca meitene un 14 gadus vecs zēns. Savukārt savainotas 14 un 15 gadus vecas meitenes, kā arī 14 gadus vecs zēns.

Skolasbiedri uzbrucēju raksturo kā apķērīgu puisi, kurš neesot izrādījis nekādas vardarbīguma pazīmes. Vienaudži neesot viņu apcēluši, kā arī puisim esot bijušas attiecības.

Izmeklētāji pārmeklēja uzbrucēja dzīvesvietu. Saistībā ar situāciju uzbrucēja ģimenē šerifa birojs norāda, ka pirms diviem gadiem nomiris zēna tēvs. Vēl divus gadus pirms tam likumsargiem nācās izšķirt ģimenes strīdu starp zēna vecākiem.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu