Stojanovičs: Šī spēle bija solis pareizajā virzienā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Slaviša Stojanovičs
Slaviša Stojanovičs Foto: Nora Kreneva-Baibakova/ LFF

Latvijas izlase Eiropas Čempionāta kvalifikācijas spēlē Ļubļanā ar rezultātu 0:1 piekāpās Slovēnijas valstsvienībai. Pēc spēles ar komentāriem par redzēto dalījās Latvijas izlases galvenais treneris Slaviša Stojanovičs.

Preses konferenci treneris sāka ar komentāru par spēli kopumā. "Katra spēle priekš mums ir sarežģīta. Gribam savu sniegumu pilnveidot ar katru spēli. Šovakar mūsu spēlē bija daudz pozitīvu lietu. Diemžēl zaudējam spēli un vienīgie zaudētie vārti bija no mūsu pašu spēlētāja. Uzskatu, ka šī spēle ir solis pareizajā virzienā"

Vaicāts, vai viņš piekrīt, ka šī spēle ir bijusi otra labākā kvalifikācijas ciklā, pirmajā vietā liekot Varšavas maču, treneris Stojanovičs atbildēja apstiprinoši: "Jā. Daži spēles komponenti, iespējams, pat bija labāki. Varšavā vairāk gaidījām iespējas pretuzbrukumiem. Šajā spēlē uzbrukām arī paši. Protams, šie ir mazi bet svarīgi soļi pareizajā virzienā."

Stojanovičam tika uzdots jautājums arī par biežajiem slovēņu pretuzbrukumiem. "Dažas problēmas vienā dienā nesalabosi. Pretuzbrukumi ir problēma teju katrā spēlē. Savās standartsituācijās esam pārāk naivi. Treniņos strādājam pie tā kā nosegt mūsu standartsituācijas. Ironiski, ka ar saviem soda sitieniem radām problēmas uz mūsu vārtiem."

Turpinājumā trenerim tika vaicāts vai viņš Raivī Jurkovskī un Vladislavā Fjodorovā saskata potenciālu arī nākotnes perspektīvā. "Jā. Viņi abi šodien nospēlēja labi pret augsta līmeņa komandu. Fjodorovam bija jāsedz Verbičs, kamēr Jurkovskim bija jātiek galā ar Iļičiču. Tie ir divi augstas klases spēlētāji. Esmu apmierināts ar šiem un arī citiem jaunajiem puišiem. Latvijas izlasei pavisam noteikti ir nākotne."

Par spīti daudzām pozitīvajām spēles niansēm, tik un tā tika piedzīvots zaudējums un treneris spēles gaitā bieži neslēpa emocijas pēc neveiksmīgām epizodēm. Trenerim tika uzdots jautājums par šo dusmu iemesliem. "Bieži treniņos pārrunājam to, kad ir loģiski piespēlēt bumbu un, kad to nav prātīgi darīt. Ir situācijas, kad nevajag piespēlēt atpakaļ. Un tās ir lietas, kas mani sadusmoja un arī turpinās sadusmot nākotnē."

Stojanovičs atzina, ka iepriekšējās spēlēs problēmas ir bijušas ar pārliecību un fizisko sagatavotību, bet šajā mačā treneris epizodiski saskatīja uzlabojumus arī šajos aspektos.

Trenerim tika uzdots jautājums arī par Mārča Oša spēli balsta pussarga pozīcijā, ņemot vērā, ka klubā tā nav viņa ierastā pozīcija. "Man bija vajadzīgs balsta pussargs un tāda mums šobrīd nav, jo ir savainojumi. Zināju, ka būs daudz tālās piespēles uz pretinieku garajiem spēlētājiem vidus zonā, tāpēc tur vajadzēja spēlētāju, kurš var labi cīnīties "otrajā stāvā"."

Noslēgumā Stojanovičam tika vaicāts, kas ir galvenie pozitīvie aspekti, ko paņemt no šīs spēles. "Šodien parādījām vairāk drosmes - nebijām nobijušies spēlēt. Nestāvējām tikai aizsardzībā. Bija uzlabojumi piespēlēs un spēlē viens pret vienu. Šodien labs bija arī komandas kompaktums un "ķīmija". Protams, vēl ir daudz darāmā, lai mēs cīnītos par punktiem, bet ir jāskatās arī reāli uz to, kādā grupā spēlējam. Aizvadīsim pēdējo spēli Rīgā un saksim darbu pie nākotnes."

Eiropas Čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējo spēli Latvijas izlase aizvadīs jau otrdien, kad Rīgā tiksies ar Austrijas valstsvienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu