Portugāle pievienojas Eiropas čempionāta finālturnīra dalībniecēm

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Portugāles vīriešu futbola izlase svētdien izcīnīja ceļazīmi uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

2016.gada čempione Portugāle B apakšgrupas mačā viesos ar 2:0 (1:0) pārspēja Luksemburgu.

Pirmie vārti tika gūti 36.minūtē, kad no soda laukuma robežas precīzi sita Brunu Fernandešs, bet punktu viesu uzvarai pielika Krištianu Ronaldu, kurš četras minūtes pirms pamatlaika beigām veiksmīgi nospēlēja Luksemburgas vārtu priekšā.

Ronaldu guva savus 99.vārtus izlasē. Vienīgais, kurš savā valstsvienībā guvis vismaz 100 vārtus ir Ali Daejs, kurš Irānas izlases rindās savulaik guva 107 vārtus.

Otrā šīs apakšgrupas spēlē Ukraina viesos izrāva neizšķirtu 2:2 (1:1) pret Ukrainu.

Spēles devītajā minūtē mājiniekus ar precīzu 11 metru soda sitienu vadībā izvirzīja Dušans Tadičs, bet 33.minūtē Romans Jaremčuks pēc piespēles soda laukumā, sitot ar galvu, izlīdzināja rezultātu. Otrajā puslaikā, 56.minūtē, Aleksandars Mitrovičs saņēma bumbu pie vārtiem un trieca to mērķī - 2:1 Serbijas izlases labā. Tiesa, otrā puslaika kompensācijas laika trešajā minūtē Artjoms Besjedins ar sitienu no aptuveni 12 metriem izrāva neizšķirtu 2:2.

B apakšgrupā ar 20 punktiem astoņās spēlēs uzvarēja Ukraina, 17 punkti bija Portugālei, 14 punktus iekrāja Serbija, četri punkti bija Luksemburgai, bet viens - Lietuvai.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas divas labākās izlases. Ceļazīmes jau nodrošinājušas Beļģijas, Itālijas, Krievijas, Polijas, Ukrainas, Spānijas, Turcijas, Francijas, Anglijas, Čehijas, Somijas, Zviedrijas, Austrijas, Vācijas, Nīderlandes, Horvātijas un Portugāles valstsvienības.

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks 12 pilsētās 12 dažādās kontinenta valstīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu