Aiz atriebības? Aizvadītajā naktī Rīgā nodedzināts fotoradars (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Stacionārais fotoradars. Ilustratīvs attēls.
Stacionārais fotoradars. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka / LETA

Pagājušajā diennaktī Rīgā, Juglā nodedzināts fotoradars, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Par notikumu sākts kriminālprocess, bet sīkākus komentārus Krapsis nesniedza.

Jau ziņots, ka patlaban uz ceļiem darbojas 100 stacionārie fotoradari.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) medijiem skaidroja, ka nākamgad minētie 100 stacionārie fotoradari darbosies un ir finansējums, lai nodrošinātu viņu ekspluatāciju.

Valsts policijas rīcībā patlaban ir 12 pārvietojamie fotoradari un Krapsis uzskata, ka ar to pagaidām ir pietiekami. Ja politiķi uzskata, ka nepieciešamas papildus šādas iekārtas, tad nepieciešams papildus finansējums gan iekārtu iegādei, gan policijas darbinieku algošanai. "Patlaban šis jautājums par papildus iekārtām nav aktuāls," iepriekš norādīja Krapsis.

Šogad oktobra beigās uz ielām sāka darboties ar 360 grādu kameru aprīkots netrafarets policijas mikroautobuss. Busiņā iemontētā iekārta spēj nolasīt numurzīmes un fiksēt pārkāpumus neapstādinot transportlīdzekļa vadītāju. Pārkāpuma izdarītājs, līdzīgi kā ar foto radariem netiek apturēts, taču vēlāk saņems pārkāpuma protokolu ar automašīnas attēlu, numurzīmi un fiksēto pārkāpumu.

Noskaties sižetu!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu