Vīrietis Liepājā apvārdo sievieti un izkrāpj viņas auto

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pexels

Piektdien, 15. novembrī, Valsts policijā (VP) saņemta informācija no kādas sievietes par to, ka viņai Liepājā ir izkrāpta automašīna. Sieviete bija ievietojusi sludinājumu, ka pārdod savu auto, uz ko atsaucies kāds vīrietis, kurš sievieti apvārdojis un dabūjis mašīnas atslēgas, taču samaksu tā arī neveica, vēstīts VP Kurzemes reģiona pārvaldes "Facebook" lapā.

13.novembrī potenciālais automašīnas pircējs, atsaucoties uz sludinājumu un pēc vienošanās, ieradies uz norunāto vietu. Izmantojot uzticēšanos un apvārdojot sievieti, viņš panāca vēlamo - sieviete atdevusi viņam automašīnas atslēgas, un viņš aizbraucis.

Vīrietis bija solījis naudu par automašīnas iegādi pārskaitīt, tomēr tas netika izdarīts, tādēļ sieviete 15. novembrī VP uzrakstīja iesniegumu par izkrāptu automašīnu.

Reaģējot uz saņemto informāciju, VP minēto transportlīdzekli tajā pašā dienā apturēja Liepājā, Brīvības ielā. Veicot alkohola pārbaudi izelpā, konstatēts, ka vīrietis to vadījis, būdams 0,72 promiļu reibumā. Tāpat vīrietim nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību.

VP ir uzsākti kriminālprocesi par izkrāptu automašīnu un par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām.

VP aicina iedzīvotājus pirms darījuma slēgšanas izvērtēt visus iespējamos riskus un vēlams preci nodot pircējam klātienē tikai pēc tam, kad saņemta samaksa. Darījums klātienē pasargās abas puses - gan pārdevēju no naudas nesaņemšanas un arī pircēju no preces neiegūšanas. Tāpat būtu ieteicams piefiksēt preces pirkšanas - pārdošanas faktu un pārdevēja - pircēja datus, jo tādā gadījumā būs iespējams vieglāk pierādīt iespējamo krāpšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu