Daugavpilī aizturēta četru personu grupa par zādzībām no dzīvokļiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Par zādzībām no dzīvokļiem dažādās Latvijas pilsētās policija Daugavpilī aizturējusi četru personu grupu, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Par zādzībām mēneša sākumā policijai ziņots no Rēzeknes, Jēkabpils, Salaspils un Rīgas. Savukārt aizdomās turamie aizturēti brīdī, kad pēc kārtējās zādzības pārvietojās uz Daugavpili. Aizturētie ir 1991., 1989., 2000. un 1995. gadā dzimuši vīrieši, kuri jau iepriekš bija nonākuši policijas redzes lokā saistībā ar analoģiskiem noziegumiem.

Veicot automašīnas apskati, policijas darbiniekiem izdevās atgūt daļu nozagto mantu. Izmeklēšanas laikā konstatēts, ka garnadži dzīvokļos iekļuva, atspiežot dzīvokļu logus. Apzagti tika dzīvokļi daudzdzīvokļu māju pirmajos stāvos. Saistībā ar katru zādzību ierosināts kriminālprocess. 

Divām no personām ir piemērots drošības līdzeklis - policijas uzraudzība. Izmeklēšana turpinās, uzsvēra policijā.

Likumsargi atgādina, ka par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. 

Pamanot aizdomīgas personas, kurās, iespējams, novēro mājokļus, policija aicina nekavējoties ziņot likumsargiem pa tālruni 110.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu