Frūmam Tokijā būs mazāk palīgu nekā citām vadošajām izlasēm

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Titulētajam Lielbritānijas šosejas riteņbraucējam Kristoferam Frūmam nākamā gada Tokijas Olimpiādē par medaļām nāksies cīnīties ar mazāku komandas biedru atbalstu, jo viņa pārstāvētajai valstij piešķirta par vienu olimpisko kvotu mazāk nekā citām vadošajām izlasēm.

Pēc Starptautiskās riteņbraukšanas savienības (UCI) sadalītajām olimpiskajām kvotām noskaidrojies, ka Lielbritānijas izlase saņēmusi četras vietas vīriešu riteņbraukšanas sacensībās un vienu sieviešu konkurencē, kas ir par vienu vietu mazāk nekā citām vadošajām riteņbraukšanas valstīm.

Francija, Beļģija, Kolumbija, Spānija un Nīderlande visas saņēmušas pa piecām kvotām vīriešu konkurencē, jo tās UCI reitingā atrodas augstāk.

Sacensībās lielāku atbalstu saņems labi zināmie braucēji - kolumbietis un šī gada "Tour de France" čempions Egans Bernals, Francijas trio Žiljēns Alafilips, Tibo Pino un Romēns Bardē, Itālijas kalnu speciālists Vinčenzo Nibali, spāņu veterāns Alehandro Valverde un pašreizējais olimpiskais čempions Gregs van Avermēts no Beļģijas.

Pagaidām neviena no izlasēm vēl nav atklājusi savu sastāvu Olimpiādei, tomēr paredzams, ka četrgades notikumā būs spraiga cīņa starp vairākiem vadošajiem planētas braucējiem.

Frūms šogad bija galvenais favorīts uz piekto uzvaru "Tour de France" velobraucienā, kas viņam ļautu panākt četrus citus riteņbraucējus, kam izdevies piecreiz triumfēt tūrē. Tomēr ietriekšanās sienā trases iepazīšanas braucienā pirms "Criterium du Dauphine" velobrauciena ceturtā posma viņam liedza dalību Francijas tūrē.

Sportists vēlāk pārcieta vairākas operācijas un nu jau atsācis treniņus, lai pilnvērtīgi sagatavotos gaidāmajai sezonai.

"Biju Fudži kalnā ar mašīnu," oktobrī Japānā notikušajās sacensībās teica Frūms. "Sākotnēji man ir pilnībā jāatveseļojas, bet pēc tam jau varēšu domāt par transportu loģistiku, kas attiecas uz manu nokļūšanu no "Tour de France" uz Tokiju."

"Nekad neesmu izcīnījis uzvaru viendienas sacensībās, bet ierašanās Tokijā uzreiz pēc Francijas tūres, manuprāt, ir lieliski."

Riteņbraukšanas sacensības Tokijas Olimpiādē sāksies 25.jūlija dienu pēc atklāšanas ceremonijas un paredzēts, ka sportisti mēros 234 kilometrus garu distanci. Riteņbraucēji visā distancē kopumā veiks 5000 metru augstu kāpumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu