Rīgas domes deputāti pieprasa Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas tāmi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Rīgas domes Neatkarīgo deputātu frakcija (NDF) un deputātu bloks "Rīgai!" pieprasījuši Rīgas domes Īpašuma departamentam iesniegt deputātiem Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas tāmi, lai deputāti varētu iepazīties ar pašvaldības līdzekļu izlietojuma lietderību, liecina NDF vēstule Īpašuma departamentam.

NDF vadītāja Valērija Petrova, deputātu bloka "Rīgai!" vadītāja Oskara Putniņa, abu frakciju deputātu un neatkarīgās deputātes Baibas Brokas parakstītajā vēstulē teikts, ka, pēc plašsaziņas līdzekļos izskanējušās informācijas, par Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas projekta virzību un piesaistītajiem ekspertiem, projekta vadītājiem un konsultantiem, deputātiem ir radušās pamatotas šaubas par Rīgas domes finanšu līdzekļu lietderīgu izlietojumu.

Vēstulē norādīts, ka medijos izskanējusi informācija, ka Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas projektā Rīgas pilsētas interešu pārstāvība esot uzticēta dažādiem ekspertiem, konsultantiem, par kuru reputāciju un atbilstību arī ir pamats uzdot jautājumus.

"Tāpēc lūdzam sniegt skaidrojumu, kāda bijusi kārtība, lai izvēlētos, kuri eksperti un par kādu atlīdzību tiek piesaistīti Rīgas domes interešu pārstāvībai Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas projektā," teikts deputātu vēstulē Īpašuma departamentam.

Deputāti lūdz departamentam piecu darba dienu laikā sagatavot un izsniegt estrādes rekonstrukcijas izmaksu tāmi, kurā būtu redzams Rīgas domes finanšu līdzekļu izlietojums noteiktiem mērķiem un pakalpojumiem.

Oktobra beigās Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" vēstīja, ka par kukuļņemšanu notiesātais bijušais Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktors Pēteris Strancis pēc iznākšanas no cietuma algots par konsultantu Rīgas domes Īpašuma departamentā. Stranci sniegt konsultācijas par Mežaparka Lielās estrādes būvprojektu savulaik personīgi aicinājis tagadējais Rīgas mērs Oļegs Burovs (GKR).

Rīgas mērs "Panorāmai" skaidroja, ka Stranci pieaicinājis tāpēc, ka Mežaparka Lielās estrādes pārbūves projekts bija Pilsētas attīstības departamenta paspārnē, kad departamenta vadītājs bija Strancis.

Mežaparka Lielās estrādes jaunās skatuves būvdarbi tiek organizēti divās daļās. Pirmo daļu plānots pabeigt līdz 2020.gada 18.jūnijam pirms XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, bet otro daļu turpinās īstenot pēc svētkiem līdz 2023.gadam, kad Dziesmu un deju svētki atzīmēs 150.gadadienu.

Posms, kuru atklās nākamgad, ir Rīgas domes aizņēmums Valsts kasē uz 30 gadiem. Esošā līguma summa ir 40 miljoni eiro. A posms, kura izbūve jau pabeigta, izmaksāja 30 miljonus eiro. Nākamā plānotā daļa izmaksāšot ap 22 līdz 23 miljoniem eiro. Burovs iepriekš paudis pārliecību, ka kopējās izbūves izmaksas nepārsniegs 100 miljonus eiro.

Tāpat ziņots, ka 2016.gada martā, Rīgas domei un Kultūras ministrijas Latvijas Nacionālajam kultūras centram parakstot līgumu par būvprojekta izstrādi ar Jura Pogas un Austra Mailīša arhitektu birojiem, tika sākta Mežaparka Lielās estrādes atjaunošana. Pirmais atjaunošanas posms - skatītāju lauka izbūve - ekspluatācijā tika nodots pagājušā gada 7. jūnijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu