Nīderlandes zoodārzā homoseksuālu pingvīnu pāris nozadzis olu citam pārim

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Nīderlandes zoodārzā mīt kāds homoseksuālu pingvīnu pāris. Pašsaprotamu iemeslu dēļ viņiem pēcnācējus radīt nav iespējams, tāpēc pingvīni no cita pāra nozaguši olu, ko tagad cenšas izperēt.

Abi Āfrikas pingvīnu tēviņi olu bija nozaguši no netālu esošās ligzdas un vienā mierā to turpināja perēt. Perēšanas sezona zoodārza pingvīnu komūnā jau ir sākusies, tāpēc abi pingvīnu tēviņiem nekas cits neatlika, kā sagaidīt īsto brīdi un nolaupīt olu no kaimiņu heteroseksuālā pingvīnu pāra.

Kā vēstīts Nīderlandes medijos, daži no pingvīniem zoodārzā savas atvases jau ir izperējuši, tāpēc zoodārza darbinieki ļoti rūpīgi novēro tēviņu pāri, kas rūpējas par svešo olu. Tiesa, pastāv liela iespēja, ka pingvīnu sapnis kļūt par vecākiem var nepiepildīties, jo, iespējams, laupītā ola nav apaugļota.

Pirms šī pingvīnu pāra darbībām, homoseksuāli pingvīni pasaules zoodārzos jau iepriekš ir pievērsuši savu uzmanību. Piemēram, Rojs un Silo – pingvīnu tēviņu pāris, kurš mīt Centrālparka zoodārzā Ņujorkā, - kopdzīvē pavadīja sešus gadus. Savukārt pingvīnu tēviņi Skips un Pings apzināti kļuva par pāri Berlīnes zoodārzā, bet Svens un Medžiks viens otru par savu dzīvesbiedru atzina Sidenjā.

Visi trīs viendzimuma pāri perēja olas. Roja un Silo atvase izšķīlās 2004. gadā, bet Svena un Medžika -  2018. gada 19. oktobrī. Skipam un Pingam nepaveicās, jo izrādījās, ka viņu ola nebija apaugļota.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu