Vandaļiem, kuri svētku brīvdienās nodedzināja fotoradaru, draud līdz pat 10 gadiem ilgs cietumsods (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Stacionārais fotoradars uz Ventspils šosejas pie Varkaļu kanāla.
Stacionārais fotoradars uz Ventspils šosejas pie Varkaļu kanāla. Foto: Ieva Čīka/LETA

Naktī uz pirmdienu, 18. novembri, aizdedzināts viens no galvaspilsētas fotoradariem Brīvības gatvē. Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu, bet Ceļu satiksmes un drošības direkcija (CSDD) apgalvo, ka ātruma pārkāpēju prieki būs īsi, vēsta TV3 Ziņas.

Līdz šim ātruma pārkāpējus Brīvības gatvē fiksēja viens no galvaspilsētā izvietotajiem fotoradariem. Taču kāds radaru aizdedzināja, un liesmas to pilnībā nopostījušas.

Trīs gadu laikā šis ir jau septītais foforadars, kas cietis no vandaļiem – visbiežāk tieši dedzinātājiem. Iepriekš tas noticis Jūrmalā, Jelgavā, Mārupes novadā, Ogrē un nu arī Rīgā.

Valsts policijas Teikas iecirkņa kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietnieks Mihails Vrubļevskis raidījumam norāda: "Ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu, pēc septiņām minūtēm viņi ieradās notikuma vietā. Dega fotoradars, to nodzēsa. Pēc tam atbrauca policijas darbinieki, konstatēja, ka tiešām fotoradars tika ļaunprātīgi dedzināts, ap fotoradaru ir saliktas lietotas automašīnu riepas, iespējams, aplietas ar kaut kādu degšķidrumu."

Līdzīga metode izmantota arī citos fotoradaru dedzināšanas gadījumos – aizdedzinātas ap fotoradara pamatni saliktas automašīnu riepas. Par noziegumu vainīgajam tagad draud cietumsods līdz pat 10 gadiem. Fotoradaru īpašnieks ir  CSDD, un tā šobrīd zaudējumus vēl tikai aprēķina, taču visi Latvijā esošie fotoradari ir apdrošināti.

"Mēs šobrīd apzinām tos radītos bojājumus, kas ir saistīti gan ar pašu iekārtu, gan arī infrastruktūru. Visi stacionārie fotoradari, arī šis, ir apdrošināts, līdz ar to zaudējumi tiks segti no apdrošinātāju līdzekļiem.

Šobrīd grūti pateikt, kādi ir zaudējumi. Pati iekārta maksā 49 000 eiro, kā arī, protams, infrastruktūras izveidošana," skaidro CSDD pārstāve Ieva Bērziņa.

Radars Brīvības gatvē līdz šim bijis viens no ražīgākajiem Rīgā. Piemēram, pērn pirmajos 10 mēnešos tas fiksēja vairāk nekā 13 000 ātruma pārkāpēju, kuriem izrakstītas soda kvītis par gandrīz pusmiljonu eiro. CSDD gan uzsver, ka jāapbēdina tie, kuri par notikušo uzgavilē, jo jaunu fotoradaru bojātā vietā uzstādīts jau tuvākajā laikā.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu