Pēteris Kļava par to, kāpēc sievietēm jāatjauno vīriešu sabojātā pasaule

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pēteris Kļava
Pēteris Kļava Foto: Publicitātes foto

Par to, kā vīriešu dzimuma pārstāvji vēsturiski ir "postījuši" mūsu pasauli savu psiholoģisko īpatnību dēļ, un to, ko sievietēm būtu jādara, lai atjaunotu "dabisko lietu līdzsvaru", vēsta populārais bērnu reanimatologs Pēteris Kļava.

Lekcijā Pēteris Kļava norāda arī uz sievietes uzdevumu - sakārtot pasauli: "Līdzsvars, kas pašreiz ir izjaukts starp austrumiem un rietumiem, starp vīrieti un sievieti, starp mantu un garu ir jāatjauno. Un tas ir sievietes uzdevums.

Tā ir sarežģīta misija, kosmisks uzdevums, kas šajā sarežģītajā laikā sievietei ir jāizdara. Jāpaveic tas, ko vīrieši nav izdarījuši tūkstošiem gadu. Lai ko vīrietis vēsturiski darītu - viss kļūst par ieročiem. Tāpēc pasaules vēsture ir viena liela vīriešu psihopataloģija. Kari, vardarbības, šausmas. Tāpēc jūsu uzdevums ir šo visu izmainīt..."

Gandijs esot teicis: "Izmaiņas, ko vēlaties veikt pasaulē, no sākuma izdariet sevī..."

Foto: Publicitātes foto

Kļava norāda, ka sievieti par to, kas viņa ir, padara ne vien izskats, bet arī tas nedzimušais - patiesais "Es", uzsverot, ka ikvienai sievietei ir svarīgi to atklāt. Šajā gadījumā būtiski ir arī tas, kas notiek prātā un apziņā. Un tas nav attiecināms tikai uz intelektu.

“Tu neesi tikai intelektuāla operētājsistēma ar mērķi un uzdevumu kaut ko izdarīt”, uzsvēra Pēteris Kļava.

Tāpat bērnu reanimatologs norādīja, ka nav nekas svarīgāks, kā sasniegt stabilu, dziļu, nesatricināmu sava prāta, pašapzināšanos stāvokli.

"Vīriešu pataloģija ir tā, ka viņiem eksistē "Es" un "Mans", bet

sievietēm psihe ir plastiskāka, viņām ir vairāk spoguļu neironi, kas ietilpina lielāku empātiju un līdzjūtību. Vīriešiem to ir ļoti maz.

Ja sieviete dziļi nostiprinās tajā stāvoklī, kur viņa atrod pati sevi, ka  viņa nav dzimusi - jo apziņa nerodas no smadzenēm, tad viņa kā dievišķais androīds jūtas savādāk. Un šī pašsajūta, ka tu neesi tikai sieviete, intelektuāla operētājsistēma ar uzdevumu kaut ko izdarīt un, ja šis "Es" nedzimušais to apzinās, ka tā sajūta ir mazliet tālāk, tad viņa ir vienkārši neuzvarama," savu redzējumu lekcijā ieskicē Kļava. 

Foto: publicitātes

Bet vai tādai vajadzētu būt sievietei? "Nē, jo tad viņa pati nebūs laimīga, ja būs neuzvarama." Tālāk Kļava izstāsta kādu austrumu gudrību par čūsku, kas ielīdusi bambusā. "Viņai ir trīs izvēles - līst atpakaļ un degradēties, vai sapūt bambusa vidū vai izlīst ārā. Attīstība jāsaprot kā savas esības apzināšanās, līdzjūtība un intelekta kapacitātes attīstība.

Vīrietis sapūst savos kompleksos, kur caur savu ieņemamo amatu viņš realizē savu psihopataloģiju, bet sievietes apstājas tur, kur viņas ir aizvainotas un nenovērtētas.

» "Neizsargājies un taisi augšā bērniņu arī pēc 40!" Ginekoloģe Tirāne par sieviešu atmodu

Bet šī pasaule nav arī domāta, lai būtu tikai mīlestība un novērtējumi. tā ir absolūta, tāpēc labais un sliktais ir līdzsvarā. Ja mēs redzēsim tikai pataloģiju, mēs nekad neko nerealizēsim. 

Novēlējumi iedvesmai: Paskatieties spogulī acīs sev un pajautājiet, kas ir tā, kas tagad skatās uz tevi. Tā ir sievietei vai tas ir tas nedzimušais?

Video: Pēteris Kļava forumā "Līdere"

Seko līdzi foruma "Līdere" 2019 stāstiem - turpmākās nedēļas varēsi sieviešu uzrunas lasīt, klausīties un skatīties portālā Apollo!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu