"Manu mugurkaulu laboja 11 stundas." F-3 braucēja atgriežas trasē, kur varēja beigties viņas dzīvība

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pirms gada motosporta pasauli pāršalca vēsts par Šaušalīgu avāriju F-3 ietvaros. Vācu braucēja Sofija Flerša milzu ātrumā burtiski izlidoja ārpus trases. Sportistei izdevās atgūties rekordlielā ātrumā un pagājušajā nedēļas nogalē viņa jau brauca trasē, kur varēja beigties viņas dzīve, vēsta "The Sun".

Pirms gada Fleršai bija tikai 17 gadi, bet viņa jau startēja F-3. Taču Makau lielās balvas izcīņa varēja būt viņas pēdējā, jo vienā no līkumiem jaunā sportiste piedzīvoja šaušalīgu avāriju. Braucot ar ātrumu 276 kilometri stundā, sportistes formulai nolūza priekšējie riteņi un viņa uzlidoja gaisā.

Video: Sofijas Fleršas avārija

Pēc šīs avārijas vācu sportiste tika nogādāta slimnīcā un ārsti veica sarežģītu, 11 stundas garu operāciju, lai salabotu viņas mugurkaulu. Jaunajai sportistei priekšā bija šķietami ilgs rehabilitācijas process, taču viņai izdevās atgūties rekordlielā ātrumā.

Tikai nedēļu pēc šaušalīgās avārijas viņa jau bija spējīga atgriezties Vācijā. 

Nedaudz vairāk nekā mēnesi pēc šaušalīgās avārijas, vācu sportiste paziņoja par pievienošanos "Van Amersfoort Racing" komandai "Formula European Masters" ietvaros.

Flerša turpināja pārsteigt pasauli un jau šī gada janvāri viesojās raidījumā "Good Morning Britain", kur atklāja, ka viņa mentāli jau ir gatava atgriezties sacīkstēs.

"Mana pārliecība par sevi nav bijusi augstāka. Ļoti ceru, ka man izdosies atgriezties apritē jau martā," raidījumā atklāja jaunā sportiste.

Vācietes prognoze par atgriešanos izrādījās precīza un tieši martā viņa pirmo reizi kopš biedējošā negadījuma kāpa formulā, lai piedalītos Moncas sacīkstē.

Kopš tā laika sportiste ir paspējusi piedalīties jau 24 sacīkstēs un aizvadītajā nedēļas nogalē viņa, jau F-3 ietvaros, atgriezās liktenīgajā Makau trasē.

Flerša savā "Instagram" ierakstā pauda prieku par to, ka viņai beidzot ir izdevies atgriezties liktenīgajā trasē. "Esmu ieradusies MAKAU. Esmu tik priecīga par iespēju atkal braukt šajā trasē."

Diemžēl sacīkstei jaunajai vācu braucējai neizvērtās veiksmīga, jo kvalifikācijā viņai izdevās ieņemt vien 23. vietu, bet pašā sacīkste beidzās jau pēc astoņiem apļiem, jo tehniskas ķibeles radās Fleršas formulai un viņa bija spiesta izstāties no sacīkstes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu