Prezidenta Jūrmalas rezidencei vērienīga pārbūve par teju pusmiljonu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits.
Valsts prezidents Egils Levits. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šobrīd Valsts prezidenta Jūrmalas rezidencei notiek pirmā vērienīgā rekonstrukcija kopš tās uzcelšanas septiņdesmito gadu sākumā. Pārbūves izmaksas sasniedz teju pusmiljonu eiro, ziņo "LNT" ziņas.

Rekonstrukcijas dēļ valsts prezidents šobrīd mitinās Saeimas viesu namā. Šobrīd būvdarbi ir apturēti saistībā ar strādnieka nāvi, kurš gāja bojā Finanšu ministrijas ēkas jumta nomaiņas laikā. Būvnieks gan Jūrmalas rezidencē, gan Finanšu ministrijas ēkai ir viens - "Delta Construction". 

» No ministrijas jumta nokritis un bojā gājis strādnieks

"Darbi tika apturēti ar nolūku, lai gūtu pārliecību, vai šeit būvnieks ievēro visus darba drošības nosacījumus, esam prasījuši informāciju, pagājušajā piektdienā saņēmuši, un šodien kolēģi ir uzsākuši izvērtēt, saprast. Ja nebūs nekādu bažu, ka viss ir drošs, ļausim būvniekam atsākt," skaidro "Valsts nekustamie īpašumi" valdes loceklis Jānis Ivanovskis-Pigits.

Prezidenta Jūrmalas rezidenci plānots renovēt par turpat pusmiljonu eiro. 80% no naudas nāk no Eiropas struktūrfondiem. Ēkas pārbūve nepieciešama, lai uzlabotu energoefektivitāti un samazinātu siltuma rēķinus turpat par 10 000 eiro. 

Jūrmalas rezidences renovācijai termiņš paredzēts četri mēneši.

Video: LNT ziņu sižets.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu