"Divās dienās uzēdu astoņus kilogramus." Kā NBA leģenda Bārklijs izmantoja apetīti, lai panāktu savu

Čarlzs Barklijs Foto: AFP / Scanpix
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Čārlzs Bārklijs šodien ir pazīstams kā asprātīgs apskatnieks ASV raidījumā "Inside the NBA". Bet savās spēlētāja dienās viņš bija viens no agresīvākajiem spēka uzbrucējiem un spilgtākajām personībām līgā, kurš izmantoja visdažādākos paņēmienus, lai panāktu, ko vēlas.

Čārlzs Bārklijs neapšaubāmi ir viens no visu laiku labākajiem spēka uzbrucējiem Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) vēsturē. Viņš bija unikāls. Par spīti tam, ka Bārklijs bija īsāks par pretspēlētājiem, viņa arsenālā bija viss, ātrums, atlētisms, spēle ar muguru pret grozu, pat metiens no distances. Bet viņam bija vēl viens ierocis, ko viņš  mēģināja izmantot, lai panāktu sev vēlamos apstākļus. Tā bija apetīte.

Bārklijs sarunā ar "Sports Illustrated" atklāja, ka reiz viņš mēģināja ietekmēt savu drafta pozīciju ar ēšanas palīdzību.

"Mūsu laikā komandām bija ierobežoti līdzekļi. "76ers" 1984. gada draftā bija piektā izvēle. Godīgi sakot, koledžā es biju resns. Mans svars bija aptuveni 300 mārciņas (136 kilogrami). Mēnesi pirms drafta, man zvanīja "76ers" pārstāvji, uzsverot, ka grib, lai nometu svaru, līdz 283 mārciņām (128,3 kilogramiem). Es, protams to izdarīju, bet izrādās, ka tā bija kļūda," stāstīja Bārklijs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Tech&Sport Serbia (@techsportserbiatv) on

Tajā laikā algas, ko komandas varēja piedāvāt, bija nesalīdzināmi zemākas par to, ko mūsdienās pelna basketbolisti. 1984. gadā "76ers", Bārkliju izvēloties ar piekto izvēli, viņam varēja maksāt vien 75 000 ASV dolāru sezonā (67 000 eiro). Piemēram, šī gada drafta piektā izvēle Dariuss Garlands pirmajā gadā saņems 6,4 miljonus ASV dolāru ( 5,7 miljoni eiro).

Bārklijs ar potenciālo algu nebija apmierināts un gribēja panākt to, ka viņu draftā izvēlas cita komanda. "Divas dienas pirms drafta, man zvanīja aģents un pārjautāja, vai es apzinoties to, ka man Filadelfija var maksāt tikai 75 000 sezonā. Nodomāju, ka nepametu koledžu, lai pelnītu tādu summu. Abi kopā nolēmām, ka jāiet pāri viņu svara limitam."

"Mēs devāmies ēst. Brokastīs apēdu divas lielas porcijas. Pusdienās sekoja divi milzīgi barbekjū sendviči, savukārt vakariņās devāmies uz steika namu. Nākošajā dienā šo rutīnu atkārtoju un mērķi biju izpildījis - svēru 302 mārciņas (136 kilogramus). Es divās dienās uzēdu 19 mārciņas (astoņus kilogramus)," stāstīja Bārklijs.

Par nelaimi sportistam, viņa plāns nenostrādāja un Filadelfija tik un tā izvēlējās viņu. Pats sportists vēlāk atzina, ka viņam paveicās ar komandas biedriem, kuri palīdzēja viņam ātri atgriezties spēles formā.

Video: Sašutušo Bārkliju draftē "76ers"

Nākošais atgadījums, kad Bārklijs apetīti izmantoja kā ieroci bija laiks, kad viņš vēlējās panākt maiņu prom no Filadelfijas. Par šo atgadījumu "VICE sports" podkāstā stāstīja viņa bijušais komandas biedrs Džeisons Viljamss.

"Tas bija mans otrais treniņš ar komandu. Čārlzs, protams, ieradās ar piecu minūšu nokavēšanos un viņam rokās bija milzīgs "Big Mac" maiss. Viņš nolika maisu uz galda, pagrieza pret mums muguru un kaut ko gatavoja. Zini, viņš atgādināja ķīmiķi, kurš strādā pie kaut kā nopietna," stāstīja Viljamss.

"Kad Bārklijs pagriezās pret mums, viņam rokās bija kaut kas nesaprotams - kopā bija satīta pankūka, cepta ola, desa un to visu viņš bija aplējis ar sīrupu. Domāju, ka viņš to apēdīs un pievienosies mums uz iesildīšanos. Nē, viņš apsēdās uz skrejriteņa, minās ar pašu lēnāko ātrumu, ēda savu veidojumu un kliedza uz mums, " turpināja Viljamss.

"Jūs k***s dēli! Skrieniet, jūs slinkie draņķi! Jūsu dēļ mēs arī nevaram uzvarēt, " Bārkliju citēja bijušais spēlētājs.

Viljamss piebilda, ka esot bijis ļoti grūti būt Bārklija komandas biedram, jo viņš neesot vēlējies trenēties. Lai vai kā, Bārklijs ar savu attieksmi pret pārējo komandu panāca savu - 1992. gada 17. jūlijā viņš tika aizmainīts uz Fīniksas "Suns", kur viņam izdevās kļūt par līgas vērtīgāko spēlētāju, kā arī, tikt līdz pat NBA finālam. 

Bārklijs savas karjeras laikā vidēji spēlē izcēlās ar 22,1 punktu, 11,7 atlēkušajām bumbām un 3,9 rezultatīvām piespēlēm. Iespējams, ka tieši spēlētāja bezrūpīgā attieksme patraucēja viņam pilnībā realizēt savu potenciālu un izcīnīt NBA čempiona titulu.

Video: Bārklija karjeras spilgtākās 10 epizodes

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu