Igaunijā par bērnu vajāšanu aizturēts vīrietis no Latvijas. Policija lūdz palīdzību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: policija

Pirmdien, 18. novembrī, Tallinā tika aizturēts vīrietis, kurš izsekojis bērnus. Pēc prokuratūras pieprasījuma un ar tiesas atļauju vīrietis tika aizturēts, ziņo portāls "Postimees".

Pagājušajā nedēļā Tallinas policija saņēma divus ziņojumus par atgadījumiem, kad svešs vīrietis ir uzrunājis bērnus. Pirmais incidents beidzās ar fizisku konfliktu - vīrietis bija bērnu sagrābis. Taču aizskartajam izdevās izkļūt no tvēriena un aizbēgt. Otrajā incidentā vīrietis dzinās bērnam pakaļ, bet nepanāca. Abi cietušie bija nepilngadīgi.

Pēc prokuratūras dienesta vadītāja Hisko Varesa teiktā, bērni ir rīkojušies pareizi, stāstot par notikušo vecākiem, kuri informējuši policiju. 

"Pēc informācijas saņemšanas policija nekavējoties sāka vākt ziņas par šiem incidentiem. Mēs noskaidrojām, ka abi gadījumi ir saistīti, jo vīrieša aprakstam un uzvedībai bija kopīgas pazīmes," sacīja Varess.

Šo pirmdien policija aizturēja Igaunijā dzīvojošu 30 gadus vecu Latvijas pilsoni. Viņa motīvi tiks noskaidroti kriminālprocesā. 

 "Par šādiem gadījumiem jāziņo policijai, jo mēs attiecamies pret tiem ļoti nopietni. Katram cilvēkam, it īpaši bērniem, vajadzētu uz ielas justies droši," tā Varess.

Varess apstiprinājis, ka bērni nav cietuši, bet situācijas bijušas biedējošas.

Prokurore Marika Reintopa paskaidroja, ka, lai arī šis vīrietis iepriekš nebija krimināli sodīts, prokurors pieprasīja aizdomās turamo aizturēt. "Lai arī bērni nav fiziski cietuši, pēc prokuratūras domām, aizturētā izolācija no sabiedrības ir pamatota. Būdams brīvs, viņš var turpināt šādas darbības un apdraudēt sabiedrību," paskaidroja prokurore.  

Tiesa apstiprināja prokuratūras lūgumu un vīrietis tika aizturēts uz diviem mēnešiem.

Pēc Varesa teiktā, policijai šobrīd ir informācija par diviem atgadījumiem, bet iespējams, ka tādu bijis vairāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu