Ventspilī ugunsgrēkā koka namā iet bojā cilvēks (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Aizvadītajā diennaktī, 21. novembrī, Latvijā reģistrēti 11 ugunsgrēki, vienā no kuriem gājis bojā cilvēks, ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Vakardien pēc plkst. 7 ugunsdzēsēji devās uz dzīvojamo māju Ventspilī, kurā bija izcēlies ugunsgrēks divstāvu koka ēkā. Pārmeklējot namu, ugunsdzēsēji vienā no dzīvokļiem atrada cilvēku bezsamaņā, iznesa viņu ārā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, taču mediķiem cilvēka dzīvību neizdevās glābt.

Ugunsgrēkā 40 kvadrātmetru platībā dega dzīvokļa griesti, siena un starpstāvu pārsegums. aptuveni divu stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt ap plkst. 19.30 dienests saņēma izsaukumu uz Carnikavas novadu, kur bija izcēlies ugunsgrēks angāra ēkā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu pilnā platībā deg angāra ēka un pastāv liesmu izplatīšanās draudi uz pie angāra piebūvēto dzīvojamo māju. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki.

Pēc divu stundu intensīva darba ugunsdzēsējiem izdevās šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku ierobežot un naktī tas tika arī likvidēts. Ugunsgrēkā nodega angārs 1000 kvadrātmetru platībā un dzīvojamā māja 650 kvadrātmetru platībā.

Aizvadītajā diennaktī dienests saņēmis 11 izsaukumu uz ugunsgrēkiem, bet 12 gadījumos devies palīgā iedzīvotājiem glābšanas darbos. Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības rozete, apgaismes laterna, sodrēji divu ēku dūmvados, garāža, ēkas jumts un pirts.

Kopumā šogad Latvijā ugunsgrēkos ir gājuši bojā 66, bet cietuši - 238 cilvēki.

Kā uzsver dienests, arī ugunsgrēkā Ventspilī cilvēka dzīvību būtu glābis dūmu detektors, ja vien tas būtu uzstādīts: "Tā spalgo skaņu izdzirdētu dzīvokļa iemītnieks vai arī kaimiņi, un traģiskā šī gada statistika, visticamāk, netiktu papildināta."

VUGD skaidro, ka visbiežāk cilvēki ugunsgrēkos iet bojā nevis sadegot, bet saelpojoties dūmus, jo nepamana ugunsgrēka izcelšanos, tāpēc svarīgi ir pēc iespējas ātrāk uzzināt par ugunsgrēku. "Šīs sekundes un minūtes dod iespēju izglābties pašam, izglābt apkārtējos un savlaicīgi informēt ugunsdzēsējus glābējus," uzsver dienests.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu