Tieši pirms 69 gadiem NBA notika spēle ar neiedomājami zemu rezultātu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Fort Veinas "Pistons" pret Losandželosas "Lakers"
Fort Veinas "Pistons" pret Losandželosas "Lakers" Foto: Twitter/ @SportsPaperInfo

Nacionālā Basketbola asociācijā (NBA) mūsdienās ir vērojama ļoti augsta rezultativitāte. Līgas pašos pirmsākumos komandas bija nesalīdzināmi mazrezultatīvākas

Tieši pirms 69 gadiem, 1950. gada 22. novembrī NBA norisinājās spēle starp Port Vejnas "Pistons" un Mineapolises "Lakers".

Šis abu komandu duelis noslēdzās ar pārsteidzoši zemu rezultātu. "Pistons" pārspēja "Lakers" basketbolistus ar rezultātu 19:18 !

Mūsdienās šāds rezultāts šķiet prātam neaptverams, bet tajā laikā zems punktu apjoms bija ierasta lieta. Šo parādību var izskaidrot ar viena ļoti būtiska mūsdienu basketbola komponenta neesamību. Piecdesmitajos gados basketbolu spēlēja bez uzbrukuma laika.

Ņemot vērā, ka spēlētājiem nebija jāuztraucas par to, vai viņi paspēs iekļauties sev atvēlētajā uzbrukuma laikā, basketbolisti iegūstot bumbu to vienkārši driblēja un piespēlēja viens otram, līdz parādījās teju simtprocentīgs metiens. Kad kāda no komandām izvirzījās vadībā, bumbas "pieturēšana" kļuva vēl absurdāka.

Par to liecina arī abu komandu izmesto metienu skaits - "Lakers" izmeta 18 metienus no spēles, kamēr "Pistons" bumbu grozā mēģināja raidīt 13 reizes. Kontrastam, pēdējā spēlē, kas notikusi asociācijas ietvaros, tikās Fīniksas "Suns" un Ņuorleānas "Pelicans". Spēle noslēdzās ar rezultātu 124:121. Fīniksas basketbolisti bumbu pa grozu raidīja 86 reizes, kamēr "Pelicans" izdarīja 88 metienus.

Visu laiku mazrezultatīvākajā spēlē visvairāk punktus guva leģendārais "Lakers" centrs Džordžs Maikans - 15.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu