Šodien daudzviet Latvijā uzspīdēs saule

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Sestdien mākoņi daļēji segs Latvijas debesis, nav gaidāmi būtiski nokrišņi un daudzviet spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidaustrumu vējam, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +1..-4 grādiem.

Rīgā nav gaidāmi nokrišņi, mākoņu brīžiem kļūs mazāk, vējš mēreni pūtīs no dienvidaustrumiem un gaisa temperatūra pēcpusdienā būs -1 grāds.

Laikapstākļus aizvien nosaka spēcīgs anticiklons ar centru Krievijā. Atmosfēras spiediens Latvijā no 768 dzīvsudraba staba milimetriem Kurzemes piekrastē līdz 775 milimetriem valsts austrumu pierobežā.

Mākoņu dēļ daudzviet Latvijas rietumu un centrālajā daļā gaisa temperatūra sestdienas rītā nav zemāka par -1..-2 grādiem, savukārt Latgalē un Vidzemes austrumos, kur ir skaidrāks laiks, termometra stabiņš noslīdējis līdz -5..-8 grādiem, liecina dati no uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra.

Lielākais sals reģistrēts Krāslavas un Zilupes pusē. -8 grādi ir līdz šim zemākā gaisa temperatūra šoruden Latvijā.

Nav nokrišņu, turklāt gaisa mitrums ir rudenim neraksturīgi zems - relatīvais mitrums sarucis līdz 45-75%.

Dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās pierimis līdz 6-11 metriem sekundē.

Rīgā mākoņainas debesis, dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās brīžiem vēl sasniedz 11 metrus sekundē, gaisa temperatūra -2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdienas pēcpusdienā Latvijā bija 0..-3 grādi, Kurzemes piekrastē +1..+2 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 22.novembrī bija +23 grādi Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -12..-14 grādi Skandināvijas ziemeļos un Alpu kalnos, kā arī -20 grādi Krievijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu