Aizstāvja versija - kāpēc profesors-"miesnieks" sacirta gabalos savu studenti (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oļegs Sokolovs
Oļegs Sokolovs Foto: AP/Scanpix

Vienā no aizstāvības versijām tikusi ņemta vērā Mēness fāžu ietekme uz slepkavībā apsūdzēto Oļegu Sokolovu, otrdien medijam "Ria Novosti" sacījis vēsturnieka, kurš atzinies savas studentes un dzīvesbiedres nošaušanā un saciršanā gabalos, advokāts Aleksandrs Počujevs, vēsta Krievijas medijs "Ria Novosti". 

"Aizstāvībai ir vairāk nekā ducis notikumu versiju - no banālas slepkavības līdz pat dažām mistiskām versijām. Nesen psiholoģijas un psihiatrijas speciālisti sāka interesēties par Mēness fāzi, lai formulētu jautājumus gaidāmajai psiholoģiskajai un psihiatriskajai pārbaudei. Izrādās, ka Mēness notikumu laikā bijis aktīvajā fāzē, trīs dienas pirms pilnmēness. Labi zināms medicīniskais fakts, ka šajā laikā īpaši izpaužas šizofrēnija un garīgie traucējumi," viņš teica. 

Pēc jurista teiktā, jautājums par Sokolova psiholoģiskajām un psihiatriskajām pārbaudēm, tikšot drīzumā atrisināts.

» Krievijas vēsturnieka-"miesnieka" sacirstās studentes māte no bērēm nogādāta slimnīcā

Viņš arī sacījis, ka Sokolovam pirmstiesas apcietinājumā tika izsniegtas grāmatas un brilles. "Viņam iedeva Gumilova "Etnoģenēzes teoriju" un citas grāmatas no viņa dzīvokļa, lai viņš varētu atslēgties no šīs situācijas. Arī brilles tika nekavējoties izsniegtas," skaidro Počujevs.

Advokāts ieteicis Sokolovam tiesas laikā atvainoties mirušās studentes tuviniekiem. 

"No aizstāvju puses jau ir izteikta līdzjūtība Oļega Sokolova vārdā. Šobrīd viņš pats to nevar izdarīt, jo pirmstiesas aizturēšanā šādas iespējas nav. Esmu pārliecināts, ka viņš tiesas laikā atvainosies," stāsta advokāts.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka noziegums tika izdarīts 7. novembrī. Saskaņā ar izmeklēšanas datiem Sokolovs savās mājās nošāva absolventi Anastasiju Ješčenko. 

9. novembra rītā vēsturnieks tika noķerts pie Moikas upes, kurā viņš mirstīgās atliekas mēģinājis izmest. Pēc tam pats ielecis upē, jo soma ar mirstīgajām atliekām nav grimusi. 

Tiesā Sokolovs atzinās slepkavībā un piekrita apcietinājumam.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu