Par šausminošo kravas mašīnā atrasto 39 cilvēku nāvi Lielbritānijā izvirzītas apsūdzības vīrietim no Ziemeļīrijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kravas mašīna Eseksā, Lielbritānijā, kur atrada 39 cilvēku mirstīgās atliekas.
Kravas mašīna Eseksā, Lielbritānijā, kur atrada 39 cilvēku mirstīgās atliekas. Foto: Reuters / Scanpix

Prokuratūra Lielbritānijā izvirzījusi apsūdzības 23 gadus vecam vīrietim no Ziemeļīrijas saistībā ar 39 Vjetnamas pilsoņu nāvi refrižeratora kravas automašīnā Anglijas dienvidaustrumos. 

Eseksas policija svētdien paziņoja, ka Kristoferam Kenedijam izvirzītas apsūdzības par sazvērestību cilvēku kontrabandas organizēšanā un sazvērestību Lielbritānijas imigrācijas likumu pārkāpšanā. 

Gaidāms, ka pirmdien viņš stāsies tiesas priekšā. Viņu aizturēja piektdien. 

Upuru - astoņu sieviešu un 31 vīrieša - līķi tika atrasti 23.oktobrī piekabē refrižeratorā industriālā parkā Eseksā, uz austrumiem no Londonas. Piekabe Lielbritānija nokļuva ar kuģi no Beļģijas.

Policija Lielbritānijā apsūdzējusi 25 gadus veco kravas automašīnas šoferi Morisu Robinsonu slepkavībā, naudas atmazgāšanā un sazvērestībā ar mērķi atbalstīt nelegālo imigrāciju. 

» "Es mirstu, jo nevaru paelpot." Vjetnamiešu sievietes vecāki norūpējušies, ka meita ir starp Eseksā kravas auto atrastajiem līķiem

 Īrijā saistībā ar notikušo aizturēts viens cilvēks - 22 gadus vecais Īmons Herisons, kuram draud izdošana Lielbritānijai apsūdzībās par līdzdalību cilvēku kontrabandā. Vēl trīs cilvēki ir aizturēti saistībā ar šo lietu, bet atbrīvoti pret drošības naudu. 

Vjetnamā saistībā ar šo lietu aizturēti 11 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu