Traģisko mājdzemdību krimināllieta Jelgavā. Reportāža no tiesas (48)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Saistībā ar mātes un bērna nāvi mājdzemdībās Jelgavā tiesas priekšā pirmdien, 25. novembrī, stājas vairāki Pirmās evaņģēliskās Jēzus draudzes locekļi, tai skaitā mirušās sievietes vīrs un tēvs, kā arī draudzes garīgā līdera sieva. Portāls "Apollo" piedāvā reportāžu no notikumiem tiesas zālē. 

21 gadus vecajai sievietei dzemdības sākās 14. maijā. Viņas 25 gadus vecais vīrs Renārs, 51 gadus vecais tēvs Valdis Simsons un 40 gadus vecā reliģiskās draudzes garīgā līdera sieva Solvita Dāvida nolēmuši dzemdības pieņemt paši. Nevienam no viņiem nav medicīniskas izglītības.

Dzemdības bijušas smagas. Sieviete ik pa laikam bijusi bezsamaņā, bijuši arī krampji.

Bērns piedzimis nosmacis, bet māte nākamajā dienā gārgusi, vēmusi zaļas gļotas un vēlāk nomirusi no vissmagākās grūtniecības toksikozes formas - eklampsijas.

Dzemdību laikā vīrieši turējuši sievietes kājas, mutē viņai likta karote. Nākamajā dienā sievietei dots vien padzerties ūdeni, tādi fakti izskanējuši prokurores Zinaīdas Egles apsūdzībā Zemgales rajona tiesā.

Lietā minētās trīs personas apsūdzētas pēc Krimināllikuma 137. un 141. panta 2. daļas jeb par neatļautu ārstniecību un atstāšanu bez palīdzības, par ko draud cietumsods līdz astoņiem gadiem.

Šajā tiesas procesā cietušo personu nav un neviens nekādu kompensāciju nepieprasa. Sēdes norīkotas vairākus mēnešus uz priekšu, plānots nopratināt daudzus lieciniekus, tajā skaitā arī Pirmās evaņģēliskās Jēzus draudzes garīgo līderi, apsūdzētās sievietes vīru Jāni Dāvidu.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu