Bijušais olimpiskais džudo čempions apsūdzēts bērnu seksuālā izmantošanā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pīters Seisenbahers
Pīters Seisenbahers Foto: AP/Scanpix

Austrijas bijušais olimpiskais čempions džudo Pīters Seisenbahers pirmdien devās uz tiesu, kurā pret viņu tiek izskatīta lieta par mazgadīgu meiteņu seksuālu izmantošanu, kuras viņš trenēja 90.gadu beigās un šī gadsimta sākumā.

Kā vēsta Austrijas prokurora birojs, bijušais sportists netiklas darbības veicis ar divām 11 un 13 gadus vecām meitenēm. Tāpat ir arī trešā cietusī, kura apgalvo, ka olimpiskais čempions viņai treniņnometnes laikā uzmācies.

Pirmdienas tiesas sēdē Seisenbahers noliedza savu vainu, kā arī nepaskaidroja, kādēļ šādas apsūdzības pret viņu varētu būt izvirzītas.

Vīnes prokurori Seisenbahera aresta orderi izdeva pēc tam, kad viņš 2016.gada decembrī neieradās tiesā uz lietas noklausīšanos. 2017.gadā pēc septiņu mēnešu bēguļošanas Seisenbahers septembrī no Ukrainas tika izdots Austrijai.

Ja bijušais sportists tiks atzīts par vainīgu, viņam draud līdz pat desmit gadu ilgs cietumsods. Lēmums šajā lietā paredzēts 2.decembrī.

59 gadus vecais Seisenbahers 1984.gadā Losandželosas Olimpiādē izcīnīja zelta medaļu vidējā svarā, bet četrus gadus vēlāk to pašu paveica arī Seulā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu