Ganuss: Krievijai nebūs argumentu, lai apstrīdētu WADA lēmumu par diskvalifikāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jurijs Ganuss
Jurijs Ganuss Foto: AFP / Scanpix

Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) ģenerāldirektors Jurijs Ganuss uzskata, ka Krievijai nav argumentu, lai apstrīdētu Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) sankcijas, ko WADA 9.decembrī var piespriest Krievijai, Ganusu citē interneta portāls "sports.ru".

RUSADA ģenerāldirektors Ganuss uzskata, ka nav iemesla cerēt, ka 9.decembrī WADA Atbilstības pārbaudes komitejas (CRC) ierosinātie pasākumi netiks apstiprināti.

"Var dzīvot ilūzijās, cik vien vēlamies, un stāstīt par to, ka mēs brauksim uz Olimpiādi un mums viss būs kārtībā, var sevi bezgalīgi mierināt, un var bezgalīgi lietot politiskus lozungus. Es uzskatu, ka ir reāli jāskatās uz pasauli un situāciju, kādā esam nokļuvuši," saka Ganuss. "Var konstatēt, ka [valsts] sporta vadība nav izdarījusi visu, ko varēja. Tās eksperti nepamatoja izmaiņas datubāzē. Tāpēc es nesaprotu, uz kāda pamata WADA lēmums var tikt apstrīdēts."

Pašlaik lielākajā daļā Krievijas masu mediju WADA potenciālo sankciju ieviešana tiek pastiprināti apspriesta, politizējot šo jautājumu. Pēc tam, kad Ganuss bija izteicies par to, ka valsts jau ir pieradusi startēt ar neitrālo karogu, šādu viedokli par nepieņemamu uzskatīja Krievijas Komunistiskās partijas vadītājs Genadijs Zjuganovs, kurš savā "Twitter" kontā publicēja šādus vārdus: "Gribētu atgādināt Ganusa kungam, ka mēs esam tauta - uzvarētāja. Tāpēc dzirdēt tamlīdzīgus spriedumus, it īpaši Uzvaras dienas 75.gadadienas priekšvakarā, kategoriski nav pieļaujams."

"Piektajā Krievijas dopinga krīzes gadā mēs tajā esam iestiguši dziļāk nekā jebkad iepriekš," atbildēja Ganuss. "Vieglatlētikā sen ir krīze. Kur ir jūsu uztraukums par to? Izlasiet CRC rekomendācijas pēc Maskavas antidopinga laboratorijas elektroniskās datu bāzes izmaiņām, ko jau divus mēnešus apspriež Krievijas sporta sabiedrība, un jūs apjēgsiet patieso mūsu sporta traģēdiju. Kur jūs bijāt, kad mūsu sportu gremdēja, kur bija jūsu uztraukums?" Ganusu citē "sports.ru".

CRC ierosinājusi WADA liegt aģentūras statusu RUSADA, liegt Krievijas sportistiem tiesības piedalīties lielajās sacensībās, kā arī tās rīkot tuvāko četru gadu laikā, liegt visiem Krievijas pārstāvjiem tiesības darboties starptautiskajās sporta organizācijās un federācijās, atļaut dažiem Krievijas sportistiem startēt sacensībās tikai ar neitrālo karogu, liegt Krievijas Olimpiskās komitejas un Krievijas Paralimpiskās komitejas pārstāvjiem apmeklēt sporta sacensības, apmaksāt WADA izmeklēšanas izdevumus un samaksāt soda naudu, kā arī saglabāt pašreizējās RUSADA neatkarīgu darbību kā Krievijas tiesību sportā atjaunošanas nosacījumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu