Krievijā 10. klases skolnieks no nolaupīšanas izglābj deviņus gadus vecu meiteni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Krievijā, 23. novembrī, divi Irkutskas iedzīvotāji izglāba kādu deviņus gadus vecu meiteni no nolaupīšanas, ziņo "Vesti Irkutsk". Viens no varoņiem vēl mācās skolā. 

Vjačeslavs Dorošenko, vēl mācās skolā 10. klasē. Puisis tajā dienā bija ceļā uz mājām no treniņa, kad izdzirdējis meitenes kliedzienus pēc palīdzības. Jaunietis ievēroja, ka kāds nezināms vīrietis centās meiteni iestumt mašīnā. Dorošenko reaģēja ātri un uzreiz meklēja pēc palīdzības.

"Es dzirdēju viņas kliedzienu un redzēju, kā kāds vīrietis viņu mēģina iesēdināt mašīnā. Ātri paskatījos apkārt, ieraudzīju vienīgo pieaugušo. Es pieskrēju pie viņa un ziņoju par notikušo," sacīja 10. klases skolnieks.

Pieaugušais, pie kura puisis vērsās pēc palīdzības, Gļebs Sizihs bija tikko beidzis darbu un sildīja savu mašīnu. Pēc Vjačeslava sauciena palīgā abi glābēji ātri reaģēja un devās pie meitenes. Vīriets, kas centies meiteni iesēdināt mašīnā, pamanījis abus glābējus, uzreiz nometis meiteni zemē un mēģinājis noslēpties. Kad Gļebs ar Vjačeslavu apturēja vīrieti, viņš mēģinājis attaisnoties, ka sajaucis meiteni ar savu māsu un aizgājis prom. 

Abi glābēji atcerējās vīrieša seju un automašīnas nummuru un nodeva informāciju tālāk policijai un meitenes vecākiem. 

Pēc atgadījuma policija apbalvoja abus vīriešus par drošo rīcību.

"Es nedarīju neko īpašu. Pēc notikušā es vēlos pateikties zēnam un viņa vecākiem. Jo starp mums visiem viskompetentākās darbības nāca no viņa. Viņš savlaicīgi izdarīja visu nepieciešamo," stāsta Irkutskas Gļebs.

Izrādījās, ka aizdomās turamais vīrietis ir bijis iepriekš tiesāts. Policija ir sākusi krimināllietu, un tagad vīrietim draud līdz pat 12 gadiem cietumā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu