Pētījums norāda, ka vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju ir neapmierināti ar privātās dzīves un darba līdzsvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki ar lietussargiem.
Cilvēki ar lietussargiem. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijā vairāk nekā puse jeb 56% iedzīvotāju vēlētos rast lielāku savas privātās dzīves un darba līdzsvaru, secināts nekustamo īpašumu attīstītāja "Bonava Latvija" starptautiskajā pētījumā "Laimes indekss", kas veikts sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Cliente".

Pēc pētījuma datiem, Latvijas iedzīvotājiem visbiežāk neizdodas atvēlēt laiku tādām privātās dzīves aktivitātēm kā sporta nodarbībām un kultūras pasākumu apmeklēšanai - to atzinuši attiecīgi 47% un 44% aptaujāto. Vienlaikus 33% iedzīvotāju pauduši, ka pietrūkst laika, ko veltīt tikai sev.

Dati attiecībā uz cilvēkiem svarīgiem darba un dzīves līdzsvara aspektiem iegūti arī Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā, Somijā, Vācijā, Igaunijā un Krievijā (Sanktpēterburgā) veiktajā "Laimes indeksa" pētījumā. Arī šajās valstīs starp populārākajām aktivitātēm, kam iedzīvotāji vēlētos vairāk laika, minētas sporta aktivitātes, kultūras pasākumu apmeklēšana, kā arī mājas uzkopšana, brīvā laika veltīšana sev, draugiem un ģimenei.

Pētījums "Laimes indekss", kura mērķis bija noskaidrot, kādas mājas ir ērtas dzīvošanai un piemērotas mūsdienu cilvēkiem, noritēja astoņās valstīs: Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā, Somijā, Vācijā, Krievijā (Sanktpēterburgā), Igaunijā un Latvijā. Kopumā tika aptaujāti 8582 cilvēki (aptuveni 1000 katrā valstī).

"Bonava Latvija" attīsta ekonomiskā segmenta un arī biznesa klases mājokļu projektus. Šogad Rīgā būvniecības stadijā ir 705 dzīvokļi septiņos "Bonava Latvija" projektos, no kuriem līdz gada nogalei plānots pabeigt 475 dzīvokļu būvniecību.

"Bonava Latvija" mātesuzņēmums "Bonava" ir vadošais nekustamo īpašumu attīstītājs Ziemeļeiropā. Uzņēmums ir pārstāvēts Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Norvēģijā, Vācijā, Krievijā, Igaunijā un Latvijā, 2018. gadā sasniedzot pārdošanas rezultātus 14 miljardu Zviedrijas kronu (1,307 miljardu eiro) apmērā. "Bonava" akcijas kotē "Nasdaq" biržā Stokholmā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu