NBA aizvadītajā naktī: "Clippers" pārmāca Porziņģa "Mavericks"; Bertānam zaudējums Denverā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Montrezs Harels
Montrezs Harels Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītajā naktī Nacionālajā Basketbola asociācijā notika vien divas spēles. Abās spēlēs piedalījās latviešu spēlētāji - Porziņģa "Mavericks" piekāpās Losandželosas "Clippers", bet Bertāna "Wizards" piedzīvoja neveiksmi Denverā pret vietējo "Nuggets".

"Clippers" aizsardzība ierobežo "Mavericks" zvaigznes

"Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 99:114 (27:34, 19:28, 31:31, 22:21) piekāpās Losandželosas "Clippers" komandai. Porziņģis šajā spēlē laukumā pavadīja 30 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā guva 15 punktus un 10 atlēkušās bumbas. Mazāk rezultatīva spēle arī otram komandas līderim, Lukam Dončičam - 22 punkti astoņas bumbas zem groziem un sešas rezultatīvas piespēles.

Uzvarētāju rindās spēcīgu sniegumu demonstrēja starpsezonā iegūtie jaunie komandas līderi Kavai Lenards un Pols Džordžs. Lenards spēli noslēdza ar 28 punktiem astoņām atlēkušajām bumbām un četrām piespēlām, savukārt Džordžs pievienoja 26 punktus un sešas pārtvertas bumbas. 21 punkts arī ierastajam "gada sestā spēlētāja" balvas pretendentam, Lū Viljamsam.

Pēc spēles "Clippers" spēlētāji uzsvēra tieši savu aizsardzību.

"Mēs gūstam lielu lepnumu no labas spēles aizsardzībā. Katrā spēlē cenšamies sagādāt problēmas pretiniekiem uzbrukumā, neatkarīgi no tā, ar ko spēlējam," pēc mača izteicās Džordžs.

"Zinām, ka Luka viņu labā izdara ļoti daudz - viņš veido uzbrukumu, gūst punktus, vāc atlēkušās bumbas. Viņš izdara tik daudz, līdz ar to, apzinājāmies, ka mums viņu ir jānogurdina un jāmeklē uzbrukumā, lai viņš nevarētu atvilkt elpu aizsargājoties. Centāmies viņa virzienā "mest" visu, kas mūsu aizsardzības arsenālā ir. Šonakt tas nostrādāja," turpināja Džordžs.

Arī Lū Viljamss slavēja jauno slovēni. "Viņš ir lielisks spēlētājs. Domāju, ka šogad viņš tiks arī Visu zvaigžņu spēlē. Luka būs lielisks priekš "Mavericks" vēl ilgu, ilgu laiku."

"Clippers" ar 18 spēlēs izcīnītām 13 uzvarām šobrīd ieņem trešo vietu rietumu konferencē, bet "Mavericks" ar 11 panākumiem 17 spēlēs ir tieši aiz viņiem - ceturtajā vietā.

Balancēts uzbrukums atnes Denveras "Nuggets" basketbolistiem uzvaru pār Bertāna "Wizards"

"Wizards" viesos ar rezultātu 104:117 (23:5, 24:39, 22:22, 35:31) piekāpās Denveras "Nuggets" komandai.

Bertāns laukumā pavadīja 22 minūtes un 32 sekundes, gūstot 14 punktus un pievienojot 5 atlēkušās bumbas.

Neizteiksmīga spēle šoreiz "Wizards" līderim Bredlijam Bīlam, kura kontā šajā spēlē vien 14 punkti un sešas rezultatīvas piespēles. Rezultatīvākais Vašingtonas komandā šajā spēlē bija Džordans Makrē, gšutot 21 punktu.

Savukārt, "Nuugets" rindās astoņus vai vairāk punktus guva veseli deviņi spēlētāji. Rezultatīvākais Denveras rindās bija starpsezonas jaunieguvums Džerami Grents, kuram 20 punkti, bet vispusīgu sniegumu pievinoja Vils Bartons - 17 punkti astoņas bumbas zem groziem un astoņas rezultatīvas piespēles. 

Komandas līderim Nikola Jokičam šoreiz līdz double-double  pietrūka divi punkti. Serba kontā astoņi punkti un iespaidīgas 20 bumbas zem groziem.

Jāatzīmē, ka šajā spēlē Jokičs grozam zubruka vien astoņas reizes, trāpot pusi no saviem metieniem. No NBA apskatniekiem Jokičs vislielāko kritiku jau ilgāku laiku saņem tieši par savu pasīvo spēli un nevēlēšanos uzbrukt grozam.

"Nuggets" ar 13 panākumiem 16 spēlēs ieņem otro vietu rietumu konferencē, bet ar pieciem panākumiem 15 spēlēs ierindojas 10. vietā austrumu konferencē. Jāatzīmē, ka rietumu konferencē bilance 5-10 ļautu ierindoties 13. vietā, apsteidzot vien gados jauno Memfisas "Grizzlies" (5-11) un traumu nomocīto bijušo čempioni Goldensteitas "Warriors" (3-15) 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu