"Apple" "pakļāvies Krievijas konstitūcijai" un "atzinis" Krimas aneksiju (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

ASV tehnoloģiju lieluzņēmums "Apple" piekāpies Maskavas prasībām un turpmāk savās lietotnēs Ukrainai piederošo Krimas pussalu attēlos kā Krievijas teritoriju, trešdien, 27. novembrī, paziņojusi Krievijas Valsts dome.

Turpmāk "Apple" karšu un laika ziņu lietotnēs, ja tās tiks izmantotas Krievijā, Maskavas anektētā Krimas pussala un Sevastopole tiks attēlotas kā Krievijas teritorija.

Savukārt, ja šīs lietotnes tiks izmantotas citviet, Krima tiks norādīta kā nevienam nepiederoša teritorija.

Krievija un "Apple" sarunas ilgušas jau vairākus mēnešus, un sākotnēji uzņēmums centās situāciju atrisināt, Krimu parādot kā strīdus teritoriju un aizvācot jebkādas norādes uz pussalas piederību Ukrainai.

Valsts dome ar paziņojumu par "Apple" piekāpšanos nākusi klajā pēc pretkorupcijas komitejas priekšsēdētāja Vasīlija Piskarjova tikšanās ar uzņēmuma pārstāvi Krievijā Darju Jelmoļinu.

Paziņojumā Piskarjovs uzteicis "Apple", norādot, ka uzņēmums pakļāvies Krievijas konstitūcijai.

Deputāts piebildis, ka Krievija esot atvērta "dialogam un konstruktīvai sadarbībai ar ārvalstu uzņēmumiem", taču likumdevēji turpinās sekot "jautājumiem, kas skar Krievijas konstitūcijas un mūsu suverenitātes aizsardzību no ārvalstu ietekmes".

"Apple" šo jautājumu pagaidām nav komentējis.

Tikmēr cits globālais tehnoloģiju gigants "Google" savās kartēs Krimu attēlo kā nevienam nepiederošu teritoriju.

Tomēr arī "Google" Krimas vietvārdus atveido saskaņā ar krievu, nevis ukraiņu rakstību un savās kartēs iezīmē līniju, kas attēlo "de facto" pastāvošo robežo, kas Krimu atdala no pārējās Ukrainas teritorijas.

Krievija 2014.gadā okupēja un anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, taču starptautiskā sabiedrība nav atzinusi šīs prettiesiskās agresijas sekas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu