Celtņa operators kopā ar siju virs Strēlnieku ielas "izkar" arī divus strādniekus (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ceļamkrāns pie būvobjekta Strēlnieku ielā 5.
Ceļamkrāns pie būvobjekta Strēlnieku ielā 5. Foto: LETA/LETA

Piektdien, 22. novembrī, no ēkas Strēlnieku ielā gandrīz nokrituši divi celtnieki. Asinsstindzinošos kadrus pavisam nejauši fiksējis kādas automašīnas video reģistrators, vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

Būvfirmas "Velve" apakšuzņēmējam veicot darbus objektā Strēlnieku ielā, divi darbinieki uzstādīja veidņu sijas ēkas ceturtajā stāvā, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma pārstāve Ieva Šaripo. 

Darbu izpildes laikā, pārtrūkstot rācijas sakariem ar celtņa operatoru, līdz ar sijas pacelšanu gaisā tika pacelti arī pie tās piestropētie darbu veicēji, kuri savas pretkritiena sistēmas bija piestiprinājuši pie celtņa pacelšanas ķēdēm. 

"Celtņa operatoram, kurš atradās celtņa kabīnē otrā ēkas pusē, pamanot notikušo, darbinieki nekavējoties tika nogādāti atpakaļ drošībā uz ēkas ceturtā stāva pārseguma. Ņemot vērā, ka darbinieki darbu izpildes laikā lietoja atbilstošu drošības un pretkrišanas aprīkojumu, starpgadījuma rezultātā neviens nav cietis," norādīja Šaripo. 

Viņa piebilda, ka precīzi notikušā apstākļi un iemesli joprojām tiek izmeklēti atbilstoši Latvijas likumdošanai un uzņēmuma iekšējās kārtības noteikumiem, tomēr jau šobrīd var teikt, ka šis atgadījums lielā mērā noticis darbinieku neuzmanības dēļ.

Savukārt Valsts darba inspekcijā (VDI) aģentūra LETA uzzināja, ka inspekcija jau iepriekš rosinājusi būvdarbu apturēšanu konkrētajā objektā, jo darbs augstumā netika organizēts droši.

Inspekcijas pārstāve Linda Matisāne informēja, ka, pamanot publikāciju sociālajos tīklos, kurā redzams, kā divi cilvēki karājas gaisā, piestiprināti pie celtņa, VDI inspektori devās objektu apsekot atkārtoti un noskaidroja, ka video uzņemts pagājušajā piektdienā.

Šīs inspekcijas laikā objektā būtiski pārkāpumi, kas varētu apdraudēt nodarbināto veselību un dzīvību, netika konstatēti. Inspekcija pieļauj, ka darba devējam kopš piektdienas ir bijis pietiekami daudz laika, lai būtiski uzlabotu situāciju darba drošības jomā. 

Tomēr VDI pārstāve uzsvēra, ka jebkurā gadījumā darbinieku atrašanās video redzamajā stāvoklī ir nepieņemama, jo kritiena apturēšana vai darbinieku drošināšana ar celtni ir nepieņemama un bīstama. 

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu