RS pilotprojekts bijis ražīgs - drīzumā iekāpšana sabiedriskajā transportā pa priekšējām durvīm būs jau 11 maršrutos (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
SIA "Rīgas satiksme" pilotprojekta autobuss, kurā iekāpšana paredzēta tikai pa priekšējām durvīm.
SIA "Rīgas satiksme" pilotprojekta autobuss, kurā iekāpšana paredzēta tikai pa priekšējām durvīm. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šī gada vasarā tika uzsākts pilotprojekts, kura ietvaros 10., 20., 28. un 60. autobusu, kā arī 1. trolejbusa maršrutos pasažieru iekāpšana tika atļauta tikai pa priekšējām durvīm. Tas tāpēc, lai varētu veikt e-talona reģistrāciju pie vadītāja konsoles, ko vadītājs var izkontrolēt. Tas devis tik labus rezultātus, ka nākamgad šādu maršrutu skaits tiks palielināts līdz 11. Šādu lēmumu jau pieņēmis uzņēmums "Rīgas satiksme", atklāj LNT raidījums "900 sekundes".

"Ieviešot šo pilotprojektu tika izvirzīts mērķis paaugstināt pasažieru reģistrācijas pāri par 15%. Bet šobrīd mēs redzam, kad šis te mērķis ir piepildījies vairāk nekā mēs prognozējām, un reģistrācijas ir paaugstinājušās par 20%," raidījumam norāda uzņēmuma "Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Savukārt izkāpj pasažieri pa vidējām un aizmugurējām durvīm. Un tās atvērās tikai tad, kad visi ir sakāpuši. Dažreiz šāda kārtība veidojot rindas.

Pilotprojektu ir plānots turpināt. No nākamā gada 1. februāra jauno iekāpšanas izkāpšanas kārtību plānots ieviest vēl sešos maršrutos – piecos autobusos un vēl vienā trolejbusā.

Tāpat kā iepriekš, izvēlēti maršruti ar salīdzinoši nelielām pasažieru plūsmām. Tikai pa priekšējām durvīm būšot jākāpj 34., 35., 43., 47., 54. autobusā, kā arī 13. trolejbusā.

Video: "900 sekundes" sižets

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu