Bertāns: Jo mazāk man pievērš uzmanību, jo labāk

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns ir gandarīts, ka pretinieki bieži aizmirst par viņu aiz tālmetienu līnijas, pēc uzvaras uzsver rūjienietis.

Bertāns trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 16 punktus, kamēr viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" viesos ar rezultātu 140:132 (36:34, 38:35, 34:26, 32:37) pārspēja Fīniksas "Suns".

"Mēs vienkārši dalījāmies ar bumbu uzbrukumā. Bija daudz brīvu metienu. Tāpat kā iepriekšējās spēles pirmajā puslaikā, taču vakar bumba nekrita grozā. Šoreiz viss gāja no rokas un bija daudz vieglāk," sarunā ar Ziemeļamerikas žurnālistiem stāstīja Bertāns.

"Wizards" otrdien viesos ar 104:117 piekāpās Denveras "Nuggets" komandai.

"Katra uzvara mums ir patīkama. Vēl jāpiestrādā pie spēles aizsardzībā. Šis bija ļoti svarīgs mačs, jo īpaši tādēļ, ka spēlējām otro dienu pēc kārtas un iepriekšējā cīņā neizdevās daudz ko parādīt. Atgriezāmies un spēlējām ar enerģiju, kas bija ļoti svarīgi," komentēja Bertāns.

No rezervistiem ar 21 punktu un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Išs Smits.

"Viņš ir ellišķīgi labs spēlētājs un dod komandai enerģiju. Kā dabū bumbu aizsardzībā, tā uzreiz ir otrā laukuma galā. Domāju, ka Išs ir viens no ātrākajiem puišiem līgā. Viņš izmanto savu ātrumu un, ja ir pirmais uzbrukumā, tad skaidrs, ka pretinieku aizsardzība izjuks. Viņš prot atrast komandas biedrus un šosezon demonstrē lielisku sniegumu," Smita sniegumu uzteica Bertāns.

"Wizards" galvenais treneris Skots Brukss ir prasīgs ne tikai pret sevi, bet arī pret spēlētājiem.

"Domāju, ka viņš mums liek saprast, ka visi esam vienā laivā. Nav tā, ka treneris ir vienā pusē, bet spēlētāji - otrā. Visi cenšamies sasniegt kopējo mērķi. Viņš spēj atzīt savas kļūdas, līdz ar to arī mums nedrīkst būt nekādu attaisnojumu," skaidroja Bertāns.

Pretinieku galvenais treneris Montijs Viljams atzina, ka "Suns" komandai vajadzēja zināt, kurus basketbolistus nedrīkst atstāt nepieskatītus aiz perimetra. Viņš secināja, ka ļaut Bertānam iemest trīs tālmetienus pirmajā ceturtdaļā bija nepiedodami.

"Jo mazāk man pievērš uzmanību, jo labāk. Tas ir viss, ko varu pateikt," Viljamsa izteikumiem atbildēja Bertāns.

Bertāns laukumā pavadīja 27 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu, četrus no astoņiem tālmetieniem un abus divus soda metienus. Bertāns sešās spēlēs pēc kārtas katrā realizējis vismaz trīs "trejačus".

Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu un trīs reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par trim punktiem vairāk nekā ielaida.

Vašingtonas komandā rezultatīvākais ar 35 punktiem bija Bredlijs Bīls, 23 punkti bija Tomasam Braientam, bet 21 punktu guva Išs Smits.

"Wizards" Austrumu konferencē ar sešām uzvarām 16 spēlēs ieņem desmito pozīciju. Nākamajā spēlē Vašingtonas komanda piektdien viesosies pie Losandželosas "Lakers", bet izbraukuma noslēgumā divas dienas vēlāk būs duelis ar "Clippers".

Video: Bertāna spilgtākie momenti spēlē pret "Suns"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu