Latvijas futbola izlasei sešu vietu kāpums FIFA rangā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas futbola izlases spēlētāji
Latvijas futbola izlases spēlētāji Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, atguvusi sešas pozīcijas un pakāpusies uz 137.vietu.

Latvijas izlase šomēnes aizvadīja divas spēles 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā. Latvieši viesos ar 0:1 piekāpās Slovēnijai, bet ciklu noslēdza mājās ar uzvaru 1:0 pār Austriju.

Latvijas futbolisti pie uzvaras nebija tikuši 17 spēles pēc kārtas jeb kopš pagājušā gada 2.jūnija. Savukārt oficiālos turnīros vienība iepriekšējo panākumu guva 2017.gada 10.oktobrī Pasaules kausa kvalifikācijā pret Andoru.

Jaunajā rangā Latvijas izlasei ir 1079 punkti, kas ir par 16 vairāk, nekā pirms mēneša. Nākamās spēles Latvijas valstsvienībai varētu būt nākamā gada pavasarī.

Virs Latvijas rangā ir Mjanma, bet aiz latviešiem atrodas Honkonga, kuru vada Latvijas izlases bijušais galvenais treneris Miksu Pātelainens. No Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) valstīm Latvija apsteidz tikai Moldovu, Lihtenšteinu, Maltu, Gibraltāru un Sanmarīno.

Tikmēr dienvidu kaimiņi lietuvieši rangā atguvuši vienu pozīciju, ieņemot dalītu 131.vietu, bet Igaunijas izlase no 104.vietas pakāpusies uz 103.pozīciju.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45.vieta, kas tika sasniegts 2009.gadā. Savukārt antirekords ir 148.pozīcija 2017.gadā.

Tikmēr FIFA ranga līderpozīciju joprojām ieņem pagājušā gada Pasaules kausa bronzas medaļas ieguvēja Beļģija, apsteidzot trofejas ieguvēju Franciju. Tālāk ir Brazīlija, ceturto vietu saglabājusi Anglijas izlase, bet piektā ir Urugvaja. Uz sesto vietu pakāpusies Horvātija, apsteidzot Portugāli, tālāk ir Spānija un Argentīna, bet pirmo desmitnieku noslēdz Kolumbija.

Vislielāko kāpumu, par 11 vietām, veikusi Mjanma, kas ir virs Latvijas 136.pozīcijā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu