NBA apskatnieks: Kristaps Porziņģis nekad nebūs līgas labākais spēlētājs (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Naktī uz trešdienu Dalasas "Mavericks" piekāpās Losandželosas "Clippers" basketbolistiem. Pēc spēles dalītas domas par latviešu spēlētāju bija slavenajiem ESPN sporta apskatniekiem Stīvenam A Smitam un Maksam Klermanam.

Šajā sarunā Porziņģa kritiķa lomu ieņēma ierasti skaļais Stīvens A Smits, apgalvojot, ka Lukam Dončičam spēlē pret "Clippers" bija nepieciešama palīdzība, bet viņš to nesaņēma, uzsverot, ka lielākam pienesumam esot bijis jānāk tieši no latviešu spēlētāja puses.

Smits uzsvēra, ka Porziņģa statistika nav tik laba kā gribētos "Mavericks" faniem, ko slavenais apskatnieks skaidroja šādi: "Atcerēsimies, ka Kristaps vairs nav Austrumu konferencē. Viņš ir rietumos, kur ir ļoti daudz labu spēlētāju, kas ir spējīgi spēkoties ar Porziņģi."

"Pagājušajā spēlē "Clippers" bija gatavi Dončičam, kas nozīmēja, ka vairāk vajadzēja paļauties uz Porziņģi un viņš tam nebija gatavs. Tu spēlēji pret pieredzējušiem vīriem, kuru mērķis bija nosegt Dončiču un tu viņam nepalīdzēji," latvieti kritizēja Smits.

Šajā sarunā par Porziņģa advokātu kļuva Smita kolēģis Makss Kelermans, kurš uzsvēra, ka joprojām var pienākt diena, kad Porziņģis ir labāks par visiem pasaules spēlētājiem.

"Joprojām pastāv iespēja, ka Porziņģis būs labāks par visiem, tai skaitā Dončiču. Es nesaku, ka tas notiks šogad. Patiesībā, es skaidri zinu, ka tas nenotiks šogad," teica Kelermans.

"Kā parasti notiek atgriešanās pēc šādām traumām? Tu izlaid veselu sezonu, tad, ja veselība atļauj, nākošajā gadā tu jau spēj kaut ko parādīt, bet tu vēl neesi īstajā formā. Un tad, kad ir noslēdzies šis divus gadus ilgais process, tad tu esi gatavs un atgriezies formā," par Porziņģa traumu izteicās Kelermans.

Ja Smits latvieti kritizēja par viņa uzbrukumu, tad Kelermans Porziņģim veltīja ļoti augstas uzslavas par viņa aizsardzību. "Porziņģis ir viens no visu laiku labākajiem aizsardzības spēlētājiem, ko esmu redzējis, pirms viņš notraumējās. Es runāju par visām ērām. Ņujorkā viņš aizsardzībā bija ļoti nenovērtēts."

Tiesa, Kelermanam neizdevās pārliecināt Smitu, kurš segmenta noslēgumā teica: "Nekad, un man viņš patīk, bet Porziņģis nekad nebūs labākais spēlētājs NBA."

Porziņģis šajā sezonā ir aizvadījis 16 spēles, kuru laikā ir izcēlies ar vidēji spēlē gūtiem 18,3 punktiem, 9,2 bumbām zem groziem, kā arī 2,1 bloķētu metienu, kas ir ceturtais labākais rādītājs visā līgā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu