Konors Makgregors ir atpakaļ! Oficiāli paziņots īra nākamās cīņas pretinieks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/LETA

Slavenajs īru jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstonis jau oktobrī paziņoja, ka savas nākamās cīņas datumu, bet atteicās nosaukt šī dueļa pretinieku. Tagad oficiāli ir paziņots arī īra nākošās cīņas pretinieks, vēsta "Bleacher report".

Konors Makgregors 18. janvāri oktagonā atgriezīsies teju pēc pusotra gada pārtraukuma un viņa pretinieks būs leģendārais Donalds "Kovbojs" Serone. Lai gan ārzemju medijos spekulācijas par šādu cīņu bija jau ilgāku laiku, oficiāls paziņojums nebija izskanējis. Regulāri izskanēja baumas par tādiem cīkstoņiem kā Džastins Geijči un Dastins Porjē, bet tagad spekulācijām ir pielikts punkts.

Interesanti, ka cīņa notiks svara kategorijā līdz 77 kilogramiem (welterweight). Makgregors šajā svara kategorijā aizvadīja abas cīņas pret Neitu Diazu. Daudzu MMA apskatnieku acīs šī nav Makgregora optimālā svara kategorija, jo abās Diaza cīņās viņš demonstrēja izturības trūkumu, it sevišķi pirmajā cīņā, kuru viņš zaudēja.

Arī "Kovbojam" šajā svara kategorijā līdz galam neizdevās atrast veiksmi. Ir normāla prakse, ka cīkstoņi, kļūstot vecāki, pāriet uz augstāku svara kategoriju, lai iekļaušanās cīņai nepieciešamajā svarā būtu vieglāka, jo ir skaidrs, ka visi cīkstoņi ikdienā ir smagāki un svars tiek nomests, gatavojoties cīņai.

Diemžēl Seronem šāds eksperiments nebija veiksmīgs - sešas uzvaras un četri zaudējumi. Pēdējās četras cīņas amerikānis bija aizvadījis vieglā svara kategorijā. Arī Makgregora īstā svara kategorija daudzu acīs ir tieši vieglais svars, līdz ar to, ir mazliet negaidīti, ka abi cīkstoņi ir piekrituši cīnīties ārpus "savas" divīzijas.

31 gadu vecais Makgregors savas karjeras laikā guvis 21 uzvaru un četras reizes atzinis pretinieka pārākumu.

Serone savā MMA karjerā ir izcīnījis 36 uzvaras, no kurām 23 ir UFC ietvaros (organizācijas rekords), kā arī piedzīvojis 13 zaudējumus, bet viena cīņa ir bez rezultāta (no contest).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu