Elīna Maligina atsakās no iepriekš paustās kritikas pret Latviju (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elīna Maligina
Elīna Maligina Foto: Ieva Lūka/LETA

Multimāksliniece un uzņēmēja Valērija Maligina atraitne Elīna Maligina iepriekš izcēlusies ar skaļiem vārdiem, paužot aizvainojumu pret savu dzimteni. Nu intervijā "Vakara Ziņām" viņa atklāj, ka uz daudzām lietām šobrīd skatās citādi. 

"Vakara Ziņas" sastapa Elīnu Rīgas Dzelzceļa muzejā, kur izstādīti viņas radošie darbi un videoinstalācijas. Latvijā viņa ir reti, jo par mājām sauc Maskavu, kur studē Maskavas Jaunajā kino skolā. 

Pēc došanās uz ārzemēm pērnā gada nogalē Maligina intervijā žurnālam "Ieva" atklāja, ka viņai pret Latviju nav patriotisku jūtu un viņai "Latvija nav vajadzīga". 

Sarunā ar "Vakara Ziņām" viņa šos vārdus ņem atpakaļ. "Ziniet, ja es kādreiz noniecināju un dusmojos uz savu zemi un savu valsti, tagad pateikšu tā: jebkur, kur tu nokļūsti, – tā ir pieredze un sajūtas. Kā citi mēdz teikt: tas, ko tu ēd, tas tu esi. Man savukārt jāsaka tā: kur tu esi, to tu ēd. Tas mani piepilda ar visu auru un atmosfēru. Tāpēc es atsakos no sliktiem vārdiem par mūsu zemi vai Krievzemi. Es iegūstu fantastisku pieredzi," stāsta Maligina.

Atgādinām, ka Elīna Maskavā dzīvo ar meitu Hannu, kura nākusi pasaulē Elīnas laulības laikā ar Dailes teātra māksliniecisko vadītāju Dž.Dž.Džilindžeru. Pāris izšķīrās 2014. gadā pēc trīs gadu kopā būšanas. 

Elīna un Valērijs Maligins mija gredzenus 2016. gada rudenī. 2017. gada decembrī Maligins devās mūžībā, būdams vien 52 gadus vecs. Ekspertīzē tika atklāts, ka Maligins nav miris vardarbīgā nāvē, tomēr plašāki komentāri tā arī netika sniegti.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu