Narkokurjers Priverts atklāti par nopietnajām veselības problēmām pēc vardarbīgā uzbrukuma (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rolands Priverts
Rolands Priverts Foto: No personīgā arhīva

Latvijas slavenākais narkokurjers un par pašmāju kokaīna karali dēvētais Rolands Priverts marta vidū Bolīvijā tika smagi piekauts. Tagad izdevumam "Vakara Ziņas" viņš atklāja, ka ir kļuvis par otrās grupas invalīdu. 

Kad vīrietis tika nogādāts slimnīcā, viņa stāvoklis bija nopietns – ne tikai bijuši lūzumi, bet arī sākusies asins saindēšanās. Tagad vīrietis paskaidroja, ka joprojām cīnās ar uzbrukuma sekām. 

"Man arī vēl joprojām ir problēmas ar veselību. Līdzko no kājas noņēma dzelžus, tā ir šķība. Tā nav ārstu vaina, jo laboratorijā nevarēja redzēt pareizo dzelžu leņķi.

Kāju izstiepa, bet tā palika šķība. Nākamā gada 29. janvārī man ir jauna operācija. Un atkal viss būs jāpārdzīvo, atkal būs jāpavada laiks gultas režīmā. Mati pat saceļas stāvus no tām mocībām, kas jāpārcieš.

Bija piecas operācijas, tagad būs sestā. Tā šis gads ir pagājis. Briesmās un mocībās. Mēģināšu uztrenēt kāju, taču tā, kā bija agrāk, vairs nebūs nekad," paskaidroja Priverts. 

Pats Priverts uzskata, ka uzbrukums noticis saistībā ar informāciju, kas publicēta viņa klajā laistajā grāmatā.

Fotogalerija: Brīdinājums - galerijā redzami nepatīkami skati!

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Priverts par narkotiku noziegumiem cietumā pabijis vairākkārt.

Narkokurjers Priverts vaino varas iestādes pierādījumu safabricēšanā un citās nelikumībās.

Jau 1999. gada sākumā viņu kopā ar toreizējo Latvijas Modeļu asociācijas prezidenti Dairu Silavu Rīgas lidostā aizturēja par mēģinājumu Latvijā ievest gandrīz divus kilogramus kokaīna. Par šo gadījumu Augstākā tiesa 2000. gada novembrī Privertam piesprieda brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem, taču no cietuma viņš tika atbrīvots pirms termiņa.

2004. gada sākumā Privertu aizturēja Gvajakilas lidostā Ekvadorā. Pie viņa tika atrasti 894 grami kokaīna.

Savukārt 2009. gadā Privertam tika piespriests astoņu gadu cietumsods Somijā par kokaīna kontrabandu no Dienvidamerikas uz Somiju, Igauniju un Latviju.

Priverts arī sarakstījis grāmatu par savu dzīvi "Nebaidies ne no kā", kas tika prezentēta šī gada 16. janvārī Rīgas viesnīcā "Gutenbergs".

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu