Tatru kalnos dzīvību zaudējuši divi Ukrainas kalnā kāpēji

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: unsplash.com

Divi Ukrainas kalnos kāpēji lielas sniega vētras dēļ Slovākijā esošajos Tatru kalnos zaudējuši dzīvību pēc kritiena, piektdien paziņoja vietējie glābēji.

Tiek vēstīts, ka bojāgājušie ir vīrietis un sieviete, kuri vājās redzamības dēļ, piedzīvojuši kritienu Tatru kalnos, kā rezultātā zaudēja dzīvības.

Slovākijas Kalnu glābēju serviss (HZS) ceturtdien no kādas ukraiņu alpīnistu grupas saņēma ziņu, ka viņu 11 cilvēku pulkā pazudušas divas personas, kas, visticamāk, varētu atrasties tuvu Lomņicas virsotnei.

"Abi Ukrainas kalnos kāpēji - 67 gadus vecs vīrietis un 30 gadus veca sieviete - pēc kritiena no gūtajām traumām mira," teikts HZS paziņojumā, kas arī vēsta, ka glābšana notikusi tumsā ļoti nelabvēlīgos laikapstākļos.

Tikmēr Ukrainas Kalnu kāpšanas federācija atklāja, ka negadījums noticis, abiem cilvēkiem jau dodoties lejup. Plašākas detaļas gan netika atklātas.

Kijevas kalnu kāpšanas klubs "Vertical" savā "Facebook" lapā ievietojis informāciju, kas vēsta, ka mirušais vīrietis bijis Vladimirs Mihalko, bet sieviete - Irina Skriļova.

Lomņicas virsotne ir 2634 metrus augsta, un tā ir viena no tūristu iecienītākajām smailēm Tatru kalnos. 

Čehijas ziņu aģentūra CTK vēsta, ka šogad Slovākijas kalnos miruši vairāk cilvēku nekā pērn, ka dzīvību zaudēja 32 personas.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu