Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

"Es mirstu. Man deg kājas..." Sacensībās Rīgā no liela augstuma nokrīt Krievijas sportiste (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Fizioterapijas aprīkojums.
Fizioterapijas aprīkojums. Foto: Evija Trifanova/LETA

23. un 24. novembrī Rīgā notika 2. Starptautiskais Gaisa akrobātikas čempionāts. Sacensību laikā noticis nelaimes gadījums - pārtrūkusi trose un sieviete, kura tobrīd veica akrobātikas elementu, nokritusi no septiņu līdz astoņu metru augstuma, vēsta portāla TVNET versija krievu valodā. 

Pašlaik nav skaidrs, vai sieviete atgūs spēju staigāt. Tāpat atklāts paliek jautājums - kuram būs jāatbild par šo traģisko atgadījumu. 

Šīs sacensības Latvijā rīkoja Krievijas Gaisa atlētikas federācija. Tajā piedalījās Krievijas, Polijas, Latvijas, Igaunijas, Ukrainas un Čehijas sportisti. Sacensības notika sporta centrā "Mežaparks". 

Skolas "Feel Good: Poledance & Workout" skolas un "Pole Emotion" veidotāja Jana Vinokurova, kurā savā lapā sociālajā tīklā "Instagram" pavēstīja par notikušo, skaidro: "Gaisa akrobātika ir neatzīts sporta veids". Viņasprāt, Latvija ir tikai vieta "sacensību aizvadīšanai". Tāpat viņa pauž neizpratni, kāpēc izvēlēta tieši Latvija, jo šeit konkrētais sporta veids nav attīstīts. 

Kas zināms par traģēdijas brīdi

Traģiskais nelaimes gadījums notika otrajā sacensību dienā. 

Pēc nokrišanas no septiņu līdz astoņu metru augstuma jaunā sieviete gulējusi uz zemes un kliegusi no sāpēm. "Es mirstu, man deg kājas, lūdzu, palīdziet ātrāk," vaimanājusi sportiste. 

Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes vietā klāt bija vien medicīnas māsa. To apstiprinājis notikušā aculiecinieks.  

Tāpat izskanējis, ka traģēdija notikusi, jo organizatori nav ievērojuši elementāras drošības vadlīnijas. 

Foto: TVNET aculiecinieks

Portāla Rus.TVNET rīcībā esošajā baisajā video redzams, kā sieviete mokās, gaidot palīdzību. Pēc mediķu ierašanās viņa smagā stāvoklī hospitalizēta. 

Diagnoze ir sarežģīta un ietilpst četrās rindās uz A4 lapas - no mugurkaula skriemeļa lūzuma līdz muguras smadzeņu šķērseniskiem bojājumiem ar iegurņa orgānu darbības traucējumiem. 

Sievietei veikta operācija, taču ārsti pagaidām nesteidzas ar prognozēt izredzes atgūt veselību.

Sieviete no Rīgas uz Maskavu esot transportēta piektdien, 29. novembrī. Viņas gadījumā esot īpaši svarīgi rehabilitāciju veikt dzimtenē. 

Video: Noplīsusī trose (Brīdinājums - video ir nepatīkami kadri!)

Kurš atbildīgs par notikušā sekām? 

Cietusī puse vērsusies policijā. 

Valsts policijas pārstāve Elīna Priedīte portālam RusTVNET pavēstīja, ka "Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirknī šī gada 25. novembrī tika saņemts iesniegums par sacensību laikā gūtiem miesas bojājumiem".

Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas - "Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību".

Šobrīd policisti veic izmeklēšanu, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus.

Portāls Rus.TVNET tāpat vērsies pēc komentāra arī Sporta centrā "Mežaparks".

"SIA "Sporta centrs "Mežaparks" izīrēja sporta zāli sacensību organizatoram "International Air Athletics Association Crown House", par medicīniskās palīdzības pieejamību un citu drošības noteikumu un normatīvo aktu ievērošanu atbild sacensību organizators," pavēstīja centra pārstāvis Normunds Jakušonoks. 

Sacensību rīkotājs - Krievijas Gaisa atlētikas federācija. 

Šīs iestādes profilā sociālajā tīklā "VKontakte" teikts: 

"Starptautiskā turnīrā Latvijā bīstama elementa izpildījuma laikā notika negadījums ar vienu no mūsu komandas sportistiem, kā rezultātā sportists tika ievainots un steidzami tika nogādāts slimnīcā, kur saņēma nepieciešamo medicīnisko aprūpi. Latvijas kompetentās iestādes veic notikušā izmeklēšanu. Neatkarīgi no pārbaudes rezultātiem, mūsu federācija aicina ekspertus un citas federācijas apspriest un sagatavot nepieciešamās prasības un drošības pasākumus sporta aprīkojuma sagatavošanai un izmantošanai."

Piedalīšanās šajās sacensībās izmaksājusi katram dalībniekam 4700 Krievijas rubļu (aptuveni 70 eiro). Dalībnieka tērps, federācijas forma, lidojuma izmaksas un dzīvošanas izmaksas esot bijis jāsedz pašam. Sacensībās esot piedalījušies ap 100 cilvēku. 

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu