Video: Ventspils pusē iereibuši vīri sarīko jandāliņu un izkaujas ar likumsargiem (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Ventspils pusē policistu un iereibušu vīru vidū izcelies kautiņš, kad pamatīgi iereibušu draugu kompānija naktī uz sestdienu, 30. novembri, Vārvē izlēma izprovocēt garāmbraucošo likumsargu ekipāžu un parādīja inspektoriem nepiedienīgu žestu, vēsta LNT raidījums "Degpunktā". 

Kad policisti pieprasīja personu apliecinošus dokumentus, vīrieši palika vēl agresīvāki. Pēc ilgas lamāšanās sācies vardarbīgs kautiņš, kurā iesaistījās arī vēl citi vietējie iedzīvotāji.

Video: "Degpunktā" sižets

Raidījums vēsta, ka aizturētā kompānija neredzēja iemeslu ievērot kārtību un nepiekrita inspektoru lēmumam pirksta rādītāju nogādāt iecirknī. Lai vēl vairāk aizkavētu sava drauga nogādāšanu iecirknī, agresīvie vīrieši izsauca papildspēkus - citus Vārves iedzīvotājus.

Policija skaidro, ka ieradās ļaudis, kas palīdzēja, viņuprāt, aizstāvēt nepiedienīgā žesta rādītāja tiesības.

Brīdī, kad notika aizturēšana, kāds no vīriešiem piezvanīja Vārves pagasta iedzīvotājiem un izstāstīja situāciju, pēc kā notikuma vietā ieradās vairākas personas, kuras pieprasīja atbrīvot aizturēto.

Vīrieši aizšķērsoja ceļu policijas transportlīdzeklim un nepakļāvās policijas amatpersonu rīkojumam. Viens no nokaitinātajiem izlēma likumsargu aizskart arī fiziski. Sākās kautiņš.

Pēc ilgās jezgas nemiernieki izklīda un policisti sāka darbu ar protokolu noformēšanu, vēsta raidījum "Degpunktā".

Pret vīrieti, kurš alkohola reibumā rādīja nepiedienīgus žestus, uzsākta administratīvā lietvedība par sīko huligānismu un bezkaunīgu rīcību.

Kautiņa izraisītājam draud nopietnāks sods. Par roku palaišanu pret policistu kautiņa izraisītājam draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu