Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem. Apledojums daudzviet Latvijā apgrūtina braukšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Pirmdien, 2. decembrī, sniegs un apledojums daudzviet Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 152 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienība. 

Uz valsts galvenajiem autoceļiem  apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Ainažu šosejas posmā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, Vidzemes šosejas posmā no Rīgas līdz Līgatnei, Valmieras šosejas posmā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam un uz Rīgas apvedceļa visa maršruta garumā.

Tāpat braukšana ir apgrūtināta uz Daugavpils šosejas visa maršruta garumā, Jelgavas šosejas posmā no Jelgavas līdz Meitenei, uz Liepājas šosejas no Kalnciemam līdz Apšupes krustojumam, uz Rēzeknes šosejas visā maršruta garumā, uz šosejas Grebņeva - Medumi šoseja visa maršruta garumā, uz Daugavpils apvedceļa visa maršruta garumā, Rēzeknes apvedceļa visa maršruta garumā un arī Kokneses šosejas visa maršruta garumā. 

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Alūksnes, Liepājas un Valkas apkārtni. 

Autovadītāji aicināti būt īpaši uzmanīgi, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem, informē  "Latvijas Valsts ceļi".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu