Ķīnas iedzīvotājiem jāskenē seja, lai piekļūtu internetam un saņemtu jaunu viedierīci (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Ķīnas valdība septembrī paziņoja, ka iedzīvotājiem, kuri pieteiksies uz jaunu mobilo vai citu viedierīci, telekomunikāciju pārstāvji skenēs sejas. Jaunie noteikumi stājušies spēkā ar 1. decembri, vēsta medijs "Business Insider".

Ķīnas Rūpniecības un informācijas tehnoloģiju ministrija, kas ir valsts aģentūra, kas atbild par interneta un tehnoloģiju regulēšanu, paziņoja, ka lēmums bija daļa no tās centieniem "aizsargāt pilsoņu likumīgās tiesības un intereses kibertelpā" un novērst krāpšanos tīmeklī.

Pēc jaunākajiem datiem Ķīnā internetu lieto aptuveni 854 miljoni iedzīvotāju.

Jaunie tiesību akti arī aizliegs iedzīvotājiem pārsūtīt savus mobilos numurus citām personām. Ķīna, šķiet, ir pirmā valsts, kas pieprasa sejas ID, lai reģistrētos mobilajiem tālruņiem un interneta pakalpojumiem.

Jaunie likumi ir daļa no Ķīnas valdības centieniem sekot līdzi saviem pilsoņiem un uzraudzīt viņu aktivitātes un izturēšanos.

Pagājušajā mēnesī Ķīnas valsts plašsaziņas līdzekļi paziņoja par jaunas "superkameras" un mākslīgā intelekta vadītas 500 megapikseļu kameras izstrādi, kas "perfekti detalizēti" spēj identificēt atsevišķas sejas desmitiem tūkstošu cilvēku pūļos. Valsts plašsaziņas līdzekļi ziņoja, ka ierīcei, kas ir piecas reizes jaudīgāka nekā cilvēka acs, varētu būt daļa no "militāras, valsts aizsardzības un sabiedriskās drošības programmas".

Ķīna pagājušajā gadā arī paziņoja, ka tā ir izstrādājusi jaunu novērošanas kameru, kas varētu identificēt lietotājus, pamatojoties uz viņu gaitu un siluetu. Tiek ziņots, ka tehnoloģija "gaitas atpazīšana" jau ir ieviesta vairākās Ķīnas pilsētās, ieskaitot Pekinu un Šanhaju.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu