"Izmirkuši un nosaluši." Vietējie atklāj detaļas par traģisko autoavāriju Aronas pagastā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Pirmdien, 2. decembrī, Madonas novada Aronas pagastā notika autoavārija, kur dīķī iebraukušā mašīnā tika atrasti četri noslīkuši cilvēki. Divi avārijā izdzīvojušie vīrieši pēc palīdzības vērsās negadījuma vietai blakus esošajās mājās, ziņo raidījums "TV3 ziņas".

Auto šoferis un viņa blakus sēdētājs avārijā ir izdzīvojuši. Abiem vīriešiem ir ap 40 gadiem. Izdzīvojušie, tiekot ārā no automašīnas un ūdens, palīdzību meklējuši blakus mājās.

Negadījums notika ap plkst. 9.00 uz autoceļa Aronas pagastā – netālu no Madonas. Avārijas iemesli šobrīd vēl ir neskaidri. Pastāv iespēja, ka nespējot auto savaldīt uz slidena ceļa, mikroautobuss, kurā atradās septiņi cilvēki, iebrauca dīķī un apgāzās.

"Viņi izmirkuši, galīgi nosaluši bija, slapji. Divi, viens īsāks, otrs – garāks. Tas īsākais šoferis bija. Viss bija slapjš no viņiem, pietecēja visa istaba. Teica, ka piezvanīt vajag. Mazajam viss telefons bija izmircis," stāstījis Jānis, kurš dzīvo blakus negadījuma vietai.

Uzreiz pēc avārijas tika izsaukti glābēji. Sākotnējā informācija, kuru saņēma glābēji vēstīja, ka avarējusi automašīna, tā iebraukusi grāvī un apgāzusies. Taču, ierodoties notikuma vietā atklājās cita aina.

"Mašīna ir dīķī uz jumta tā, ka riepas tikai redzamas. Tika konstatēts, ka automašīnas kabīnē ir vēl trīs bojāgājušie," skaidrojis VUGD Madonas iecirkņa komandiera pienākumu izpildītājs Arnis Šmugais.

Visi aizmugurē sēdošie pasažieri negadījumā gāja bojā. Policija noskaidrojusi, ka tie ir 24, 27 un 37 gadus veci vīrieši. Taču viena cilvēka personība vēl nav noskaidrota.

Visi pasažieri visticamāk ir devušies uz darbu. Automašīnā ir atradušās arī benzīna kannas un krūmgrieži.

"Prasu, vai strādnieki bija. Uz mežu brauca strādāt. Tā viens mazais teica. Viņš vispār bija nosalis, sēdēja pie plīts, cilāja galvu uz augšu un leju," turpinājis aculiecinieks.

Šobrīd izdzīvojušie vīrieši atrodas mediķu aprūpē ar vieglām traumām un hipotermiju. Abiem ir šoka stāvoklis. Kad vīrieši būs atguvušies, ar viņiem turpinās strādāt izmeklētāji.

"Šobrīd nevaram precīzi pateikt negadījuma iemeslus. Viena no mūsu versijām varētu būt – neatbilstoša braukšanas ātruma izvēle atbilstoši gadalaikam un ceļa braukšanas apstākļiem, jo, kā es teicu, ceļa segums apsnidzis, ar pieblietētu sniegu, tātad, – slidens. Vēl šobrīd ir tāda informācija, ka ne vadītājam, ne pasažierim alkohola klātbūtne organismā nav konstatēta," pastāstījis Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūkins.

Policija arī norāda, ka avarējušās automašīnas riepu stāvoklis bijis atbilstošs pieļaujamām normām. 

Policija par negadījumu ir uzsākusi kriminālprocesu.

Video: TV3 ziņu sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu