"Vairāki sitieni pa seju un lauzts deguns." Iecavas pamatskolā piekauts pirmklasnieks (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Iecavas pamatskolā ticis piekauts pirmās klases skolēns. Zēnam ir lauzts deguns, raidījumam "Bez Tabu" ziņo puisēna māte.

Zēns raidījumam stāstījis, ka starpbrīdī viņš ir skraidījis pa gaiteni un kāds lielāks puisis ir iesitis viņam trīs reizes gan pa seju un lūpām, gan pa degunu. Rezultātā bērnam esot lauzts deguns, varot pat sataustīt kūkumu. 

Rentgenuzņēmumā ir redzams, ka deguns ir lauzts un tāds ir arī ārsta slēdziens. Pēc negadījuma zēnam ap degunu ilgstoši bijuši zilumi. Ārsti arī nesola, ka deguns atkal būšot taisns.

Incidents noticis 13. novembrī. Cietušā bērna māte ir neizpratnē, kādēļ joprojām nav noskaidrots vainīgais. Zēns sitēju nav pazinis. Ar skolas biedriem puisis nav paspējis iepazīties, jo skolā mācījies vien dažas nedēļas, jo nesen mainot dzīvesvietu, nomainīta tika arī skola.

Negadījums noticis netālu no cietušā klases, trešā stāva gaitenī. Mamma sacījusi, ka dēls esot mierīgs un nevienu neaizskarot. Šo informāciju apstiprināja arī zēna klases audzinātāja.

Skolas direktore raidījumam "Bez Tabu" skaidrojusi, ka ir veiktas visas nepieciešamās darbības, lai noskaidrotu notikušā apstākļus. Par negadījumu ir ziņots sociālajam pedagogam un bāriņtiesai, arī Valsts policijai.

Skolēni un skolotāji neesot neko redzējuši. Notikušā apstākļi šobrīd ir neskaidri. Skolas vadība paļaujas uz policiju un tic, ka izmeklēšanas laikā noskaidros vainīgo. Par negadījumu ir uzsākts kriminālprocess.

Mamma ir pārliecināta, ka deguns ticis salauzts skolā, jo no rīta pati bērnu aizvedusi uz skolu. Pēc stundām zēnu tēvs sagaidījis pie skolas ārdurvīm un aizvedis mājās. Cietušais par notikušo skolā nevienam nav ziņojis, jo baidījies. 

Bērna māte nesaprot, kāpēc vairāk nekā divu nedēļu laikā neesot izņemts videonovērošanas ieraksts, kas policijai, iespējams, palīdzētu atrast vainīgo. Māte arī uztraucas, ka ieraksts varētu tikt dzēsts vai koriģēts.

"Lietā ir veiktas visas nepieciešamās pirmatnējās darbības. Videoieraksti ir pieprasīti, detalizētāku informāciju mēs nevaram sniegt. Tas ir izmeklēšanas interesēs," "Bez Tabu" sacījusi VP Bauskas iecirkņa vecākā inspektore Ilva Buka.

Šobrīd cietušais jūtoties labāk, taču joprojām baidoties iet uz skolu. Vecāki cer, ka tuvākajā laikā situācija tiks atrisināta un būs noskaidrots, kurš zēnu piekāvis. Bērna vecāki pieļauj iespēju, ka mainīs mācību iestādi.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu