Sondra Zaļupe par lielajām vēža ārstēšanas izmaksām: Varētu lūgt Igaunijai, lai tā mani glābj no manas valsts (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens / LETA

Sitaminstrumentālista un komponista Riharda Zaļupes sieva un bērna māte, mūzikas producente Sondra Zaļupe jau divus gadus cīnās ar melanomu - ādas vēzi. Nesen viņai tika veikta nopietna operācija, taču cīņa par dzīvību turpinās. 

Kā intervijā žurnālam "Privātā Dzīve" atklāj Sondra, otrajā operācijā viņai tikusi izoperēta virsniere, un tagad viņa sākusi lietot imūnterapiju. 

"Mērķterapiju esmu nomainījusi pret imūnterapiju, kurā zāles laiž vēnā," skaidro Sondra. Kā izrādās, zāles, kas dziedātājai tika izrakstītas, sākoties metastāzēm, ir pārstājušas iedarboties. Tāpat Sondra slimošanas laikā zaudējusi 13 kilogramus.

"Latvijā man nepieciešamās zāles trim nedēļām maksā ap 5000 eiro," atklāj Sondra, kura reizi trīs nedēļās brauc uz Tartu, Igauniju, jo tur šīs pašas zāles maksā 4500 eiro. Sondra ir neizpratnē, jo šīs zāles apmaksā gandrīz visās Eiropas Savienības valstīs, izņemot Latvijā.

"Neslēpšu, esmu apsvērusi domu arī par to, ka varētu lūgt Igaunijai, lai tā mani glābj no manas valsts," žurnālam neslēpj Zaļupe.

Sondra rezumē, ka, lai glābtu viņas dzīvību, patlaban ir nepieciešami 30 000 eiro. 

Ikviens ir aicināts palīdzēt ar vēzi sirgstošiem cilvēkiem labdarības koncertā "Es nākšu, lai tu dzīvotu", kas 3. decembrī notiks Lielajā ģildē. 

Foto: 2018. gada labdarības koncerts "Es nākšu, lai Tu dzīvotu"

» Daļa onkoloģijas pacientu spiesti pēc zālēm braukt uz Igauniju, jo tur tās maksā par 1000 eiro lētāk

Jau vēstīts, ka neilgi pirms meitas piedzimšanas Sondra pamanīja izmaiņas kādai dzimumzīmītei uz rokas. Ārsts nozīmēja operāciju uzreiz pēc bērna piedzimšanas. Pēcoperācijas rezultāti diemžēl apstiprināja ļaundabīgu ādas audzēju – melanomu. Tika veikta atkārtota operācija, lai izņemtu apkārtējos audzēja skartos audus, nozīmētas regulāras ikmēneša ārsta apskates. Viss bija labi, līdz šā gada janvārī Sondru piemeklēja spēcīgas sāpes vēderā. Nonākot slimnīcā, pēc veiktajiem izmeklējumiem tika konstatēta audzēja izplatība vēdera un muguras ādā.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu