26 gadus ilgo dienestu Valsts policijā pārtrauc ģenerālis Artis Velšs (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks, Valsts policijas priekšnieka vietnieks, ģenerālis Artis Velšs
Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks, Valsts policijas priekšnieka vietnieks, ģenerālis Artis Velšs Foto: Zane Bitere/LETA

Veselības dēļ 26 gadus ilgo dienestu Valsts policijā (VP) nolēmis pārtraukt Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks, VP priekšnieka vietnieks, ģenerālis Artis Velšs, VP.

Kā iemesls dienesta pamešanai ir noteiktajām prasībām neatbilstošs veselības stāvoklis.

Velšam pēdējā darba diena ir 9. decembris, taču viņš ar savu pieredzi un zināšanām turpinās izglītot nākamo policistu paaudzi VP koledžā kā docents, kā arī turpinās darbu kā eksperts policijas kompetences jautājumos saistībā ar Administratīvās atbildības likumu.

Velšs paziņojumā presei norāda, ka kopš dienesta sākšanas 1993. gadā ir "piedzīvots un izdzīvots tik daudz."

Velšs priecājas, ka viņam ir bijusi iespēja strādāt kopā ar profesionāliem kolēģiem un sniegt savu ieguldījumu drošākas vides veidošanā Latvijas iedzīvotājiem, kā arī pieredzēt VP kā iestādes attīstību.

"Mums noteikti ir, ar ko lepoties. Tomēr, esot vadības līmeņa amatos, kur veicamie pienākumi ir saistīti ar augstu darba intensitāti un atbildību, vienlaicīgi aptverot plašas kompetences jomas, darbs ir prasījis daudz spēka, enerģijas un diemžēl manā gadījumā - arī veselību. Šobrīd veselības uzlabošana ir mana galvenā prioritāte un es saprotu, ka tas vienlaicīgi neļautu turpināt man veikt amata pienākumus uz visiem simts procentiem," norāda Velšs.

Kopš 2009. gada, kad Velšs kļuva par VP priekšnieka vietnieku, viņš vairāk nekā desmit gadus ir pavadījis dažādos Valsts policijas vadības līmeņa amatos, tostarp ieņemot arī VP priekšnieka amatu.

VP priekšnieks Ints Ķuzis uzsver, ka Velšs ir augsta ranga profesionālis un policists, uz kuru vienmēr var paļauties. 

Viņaprāt, Velšs ir sniedzis neatsveramu ieguldījumu policijas darbā un bijis stūrakmens, atbildot par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu dažādos valstiski un starptautiski svarīgos pasākumos - eiro ieviešanā Latvijā, Latvijas prezidentūrā Eiropas Savienības Padomē, Latvijas simtgades pasākumos un citos.

"Artis vienmēr ir bijis komandas dvēsele, kurš ar savām zināšanām, profesionalitāti un aizrautību spējis sasniegt mērķus," pauž Ķuzis.

Velšs ir viens no trīs aktīvajā dienestā esošajiem VP ģenerāļiem. Šāda pati augstākā iekšlietu dienestu pakāpe vēl ir Ķuzim un Rīgas reģiona pārvaldes priekšniekam Jurim Šultem.

VP preses pārstāve Simona Grāvīte aģentūrai LETA apliecināja, ka Ķuzis drīzumā lemšot par Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītāju.

Lai arī valsts pārvaldes struktūrās bieži vakantos priekšnieku amatus pārņem priekšnieku vietnieki, patlaban nav zināms, vai Velša pēctecis būs kāds no vietniekiem.

Patlaban Velšam ir divi vietnieki - Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis un Koordinācijas un kontroles pārvaldes priekšnieks Lauris Arājs.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu