Bijušais UFC čempions: Priecājos, ka mūsu sportu pārstāv tāds puisis kā Nurmagomedovs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Habibs Nurmagomedovs
Habibs Nurmagomedovs Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais UFC čempions smagajā svarā Frenks Mirs veltījis uzslavas šī brīža sporta superzvaigznei habibam Nurmagomedovam.

"Youtube" kanālā "Anathomy of a Fighter" publicētajā video leģendārais Frenks Mirs dalījās ar savām domām par Nurmagomedovu.

"Habibs ir ļoti piezemēts cilvēks. Ja skatāmies uz viņa personību, viņš nav radīts, lai būtu superzvaigzne. Tas ir tāpēc, ka viņš ir tik labs un piezemēts puisis. Ja Habibs būtu bezkaunīgāks, viņam būtu piecas reizes vairāk fanu un sekotāju. Cīņas prasmju ziņā, viņš ir labākais."

Mirs uzskata, ka Nurmagomedova piezemētība negatīvi ietekmē to, cik ļoti krievu cīkstoņa tēlu ir iespējams pārdot. Tiesa, bijušais čempions uzskata, ka Nurmagomedovam nevajadzētu mainīties, jo viņa personība ir kā svaiga gaisa malks mūsdienu sabiedrībā, kurā katrs cenšoties iesaistīties kādā realitātes šovā.

"Mūsdienās ir daudz superzvaigžņu bez nekādas bāzes. Cik bieži negadās redzēt kādu slavenu personību un pajautāt, ko viņš tādu ir izdarījis? Varētu teikt, ka viņi ir slaveni tāpēc, ka viņi ir slaveni. Habibs šim visam ir kā pretpols," turpināja Mirs.

"Habibs ir slavens tādēļ, ka viņš ir ļoti meistarīgs un lieliski reprezentē savu reliģiju, kultūru un tautu. Priecājos, ka mūsu sportu pārstāv tāds puisis kā Nurmagomedovs," noslēgumā pieminēja bijušais čempions.

Frenks Mirs bija viena no lielākajām UFC zvaigznēm aizvadītajā dekādē. Viņš bija pazīstams ar dažādajām tehnikām, kuras viņš izmantoja, lai piespiestu pretiniekus padoties (submission). 2004. gadā Mirs izcīnīja smagā svara čempiona jostu pēc tam, kad viņš cīņas pirmajā raundā salauza pretinieka Tima Silvias roku četrās vietās.

Mirs savas profesionālās MMA karjeras laikā ir izcīnījis 19 uzvaras un piedzīvojis 13 zaudējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu