Leģendārais Šakils O'nīls: Porziņģim sevi spēlē ir jāiesaista pašam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kails Kuzma "atbloķē" Kristapu Porziņģi
Kails Kuzma "atbloķē" Kristapu Porziņģi Foto: AFP / Scanpix

Pēc "Mavericks" uzvaras pār "Pelicans" latviešu basketbolistam Kristapam Porziņģim kritiku veltījuši bijušās NBA leģendas Šakils O'nīls un Čarlzs Bārklijs.

Bijušie spēlētāji jau ilgāku laiku ir Nacionālaš Basketbola asociācijas (NBA) raidījuma "Inside the NBA" analītiķi. Šajā reizē pieredzējušie priekšējās līnijas spēlētāji izvēlējās iztirzāt tieši latviešu uzbrucēja spēli.

"Mēs visi esam spēlējuši šo spēli. Ir brīži, kad ir jādara tas, ko liek treneris, bet citās situācijās tev kā garajam spēlētājam spēlē ir jāiesaista pašam sevi," izteicās bijušais NBA milzis O'nīls.

Pēc tam analītiķi apskatīja video ar Porziņģa epizodēm uzbrukumā. O'nīls uzsvēra, ka Porziņģis ir pārāk pasīvs epizodēs, kurās viņš paliek viens pret vienu ar augumā īsāku spēlētāju. Bijušais centra spēlētājs arī uzsvēra, ka Porziņģis pārāk daudz sevi atļauj grūstīt augumā mazākiem spēlētājiem.

Šādam apgalvojumam piekrita arī O'nīla kolēģis Bārklijs. "Manā laikā, kad palikām pret mazāku spēlētāju, mēs mēdzām kliegt "pele, pele", jo bijām palikuši viens pret vienu ar mazu spēlētāju. Mēs pieprasījām bumbu un devāmies soda laukumā. Šis čalis izvēlās izmest parastu metienu pāri pretiniekam, kas ir ievērojami īsāks par viņu."

Viens no NBA vēsturē labākajiem spēka uzbrucējiem paudis pārliecību, ka "Mavericks" komanda varētu labāk izmantot Porziņģa potenciālu.

Kad raidījuma vadītājs Ērnijs Džonsons abiem kungiem uzdeva jautājumu par to, vai pie vainas nevarētu būt trauma, studijā atskanēja vienbalsīgs "nē".

Poriņģis šosezon vidēji spēlē ir izcēlies ar 16,6 punktiem, 9,1 atlēkušo bumbu un 2,2 bloķētiem pretinieku metieniem. Tiesa, latviešu spēlētāja precizitāte ir noslīdējusi jau zem 40% robežas - 39,2%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu