Mediji: Krievijā sektas loceklis nožņaudzis savu deviņgadīgo dēlu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izmesta rotaļlieta.
Izmesta rotaļlieta. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jekaterinburgā saistībā ar deviņgadīga puikas nāvi aizturēti divi cilvēki, no kuriem viens ir bērna tēvs. Mediji ziņo, ka viņš ir bijis sektas dalībnieks, vēsta BBC Krievijas ziņu dienests.

Abi aizturētie piederējuši sektai "Kristus mācekļi". 48 gadus vecā Zemfira Gainullina esot sektas līdere, bet Ivans Kazancevs - mirušā bērna tēvs. Abiem izvirzīta apsūdzība slepkavībā, raksta "Znak.com". 

Krievijas Izmeklēšanas komiteja publiskojusi video, kurā redzama vīrieša aizturēšana.

Vīrietis tika aizturēts Baškortostānas pilsētā Ufē.

Bērna mirstīgās atliekas pagājušonedēļ tika atrastas mežā teritorijā iekārtotā izklaides parkā Jekaterinburgā. Līķis bija ietīts palagā un aprakts.

Saskaņā ar Izmeklēšanas komitejas pausto informāciju, deviņus gadus vecā puikas nāves cēlonis ir nosmakšana no elpceļu aizspiešanas. 

Anonīms informācijas avots medijiem pavēstījis, ka zēns tika nogalināts "garu izdzīšanas" rituālā, kura laikā tēvs pret puiku pielietoja vardarbību.

Izmeklēšanai pietuvinātais avots arī atklājis, ka vecāki vērsušies pie Gainullinas, lūdzot viņai palīdzību atgriezt puiku pie samaņas. Kad tas neizdevās, vecāki slepus apglabāja zēnu meža teritorijā netālu no sava dzīvokļa.

Izmeklēšanas komiteja gan norāda, ka bērna slepkavībai neesot bijusi nekāda saistība ar "garu izdzīšanu" - nogalināšanas motīvs esot bijusi "personīga nepatika".

Oficiālie dati liecina, ka zēna māte pati esot vērsusies pie izmeklētājiem kā notikušā lieciniece, bet vēlāk apsūdzēta par līdzdalību slepkavībā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu